Ferry naar de Faeröer eilanden

De reis naar IJsland wordt, omdat we met onze camper reizen, aangevangen met een rit naar het noorden. In een dag rijden we van Drenthe naar Hirtshals, Denemarken, waar we overnachten aan de kust in afwachting van het vertrek van de M/S Nørrona; de ferry naar de Faeröer eilanden.

Hirtshals is een echte ‘tourist trap’ met alles erop en eraan. Een mooi gelegen klein dorpje dat wordt gedomineerd door de hordes toeristen die de ferry’s nemen naar bestemmingen in Scandinavië, de Faeröer eilanden en IJsland. Maar stiekem is het ook nog het kleine vissersdorpje dat het wellicht ooit was, met een mooi strand, felgroene duinen en een klein centrum.

Er is een gratis camper parking zonder voorzieningen waar je schijnbaar mag slapen, en een camping met alle voorzieningen voor zo’n €30. Bij de camping bezoeken we de pittoreske vuurtoren voor een mooi uitzicht over de zee die we zullen bevaren en de haven waarin altijd wel een ferry lijkt te worden beladen.

De volgende ochtend is het onze beurt. Na een wachttijd van zo’n 2 uur mag Pim de boot inrijden. Jiska is dan al een tijd aan boord; passagiers moeten apart aan boord via de wandeltoegang. Samen gaan we naar de couchette, een 9 persoons slaapkamer – de goedkoopste slaapgelegenheid aan boord. Daar leggen we onze slaapzakken vast neer.

En dan begint het wachten op de M/S Norröna. De tocht naar de Faeröer duurt 31 uur. De boot is snel verkend. Er kan worden voorzien in alle behoeftes met restaurants, tax-free shops en een bioscoop, zwembad en fitnessruimte. Op het achterdek staan zelfs hottubs! Alles tegen gepaste kosten natuurlijk.

We vermaken ons op een bank in het gangpad. Mensen kijken, boeken lezen en muziek luisteren. Voordat we ons overgeven aan het gesnurk in de couchette genieten we nog even van het uitzicht op de Noorse kust die we dichtbij passeren. Ook de volgende dag komen we op die soortgelijke manier door. Een bijzondere manier van reizen!

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.