Foto’s van…de Canadese Rocky Mountains

geschreven door Pim op

Recht door de Canadese Rocky Mountain ligt de Icefields Parkway. Dit is een mooiere naam voor snelweg 93 die door de mooiste natuur van Canada leidt. Het is wellicht een van de mooiste wegen van de wereld. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat dit moeilijk in woorden te vatten is. Als je nog twijfelde om te gaan, moeten dit je toch overtuigen. Dit zijn foto’s van…de Canadese Rocky Mountains.

De Wapiti Campground in Jasper National Park geeft een overweldigend overzicht over de Athabasca Rivier. Gelegen in het noorden van de Rocky Mountains is dit zo’n beetje de eerste kennismaken met het moois dat de Icefields Parkway te bieden heeft.

De rivier baant zich pal langs de Icefields Parkway een weg door de rotsen heen. Meerdere watervallen vormen toegankelijke toeristische trekpleisters, waar men zich concentreert rondom het hoogste verval. Daar moet je een beetje doorheen kijken, of creatief mee omgaan, om het natuurschoon te waarderen.

De vallei waardoor de Icefields Parkway is aangelegd wordt steeds breder. Dit gaat gepaard met steeds dramatischere uitzichten. Je kan er gerust even voor gaan zitten om dat op je in te laten werken. We hebben dan ook geluk met het weer en kunnen er heerlijk van genieten.

IJskappen, die meer dan 200 meter dik kunnen zijn, liggen als een topping over de bergen gedrapeerd. Dit is het Columbia Icefield, de inspiratiebron voor de naam van de weg die we volgen. Het is dan ook deze ijskap en de uitlopers daarvan die ooit de vallei uitslepen waar we nu doorheen rijden.

De Athabasca glacier is wellicht de grootste bezienswaardigheid langs de route. Een groot morenecomplex strekt zich uit voor de ijstong, die zich al jaren terugtrekt. Grote bussen rijden helemaal tot op het ijs. Je kan mee als je wilt.

Er kunnen niet genoeg gelegenheden langs deze weg worden gemaakt om te stoppen. Het landschap is ongekend mooi. Waar dat niet gefaciliteerd is, creëren we onze eigen mogelijkheid; parkeren langs de rand van de weg is geen probleem.

De meeste pittoreske stop mag toch wel deze zijn, aan de oevers van Bow Lake. Mooier kan het niet worden. Er is een kleine “General Store”, waar lekkere ijsjes en zelfgemaakte koekjes worden verkocht. Een fijne plek voor een snack! Hier genieten we na van een prachtige rit.

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Marian Rehling
    19 sep 2016

    Prachtig, prachtig! Bill en ik vertrekken vannacht naar Zuid Oost USA, hebben er onwijze zin in. Maar jullie foto’s zijn erg inspirirerend voor een volgende vakantie daarna…! ???

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.