Foto’s van…Budapest

geschreven door Jiska op

Alweer een maandje geleden waren we drie dagen in Budapest, de hoofdstad van Hongarije. We sliepen in een AirBnb in het centrum en konden dus lekker de stad bekijken. Koud was het wel, maar dat heeft wel wat. Een mooi excuus om tijdens het bezoeken van de stad ook fijne cafeetjes in te gaan voor wat lekker warms. Om een indruk te krijgen van ons bezoek aan deze leuke stad wat foto’s van Budapest.

We kwamen eind van de middag aan in Budapest en eer we in de stad waren, was het al donker. Dat levert mooie plaatjes op langs de Donau.

De Matthiaskerk op Buda met een waanzinnig mooi dak.

De welbekende Kettingbrug van Budapest. De oudste en misschien wel de mooiste, al is er steeds meer concurrentie gekomen.In de winter extra leuk, omdat er ijsstukken met de stroming mee drijven in de Donau.

Metalen schoenen ter nagedachtenis aan de Joden die langs de oever van de Donau zijn gefusilleerd. Ze werden eerst gedwongen om hun schoenen uit te trekken en vervolgens op de rand te gaan staan. Hierna werden ze doodgeschoten, vielen ze in de Donau en werden ze door de stroming meegenomen. Heftig en mooi!

We deden lekker veel met het openbaar vervoer in Budapest, wat prima geregeld is. Dit is tram 2 waarin je lekker kunt zitten, terwijl je langs de Donau wordt gereden. Het openbaar vervoer is ook goed te betalen.

Hoewel er ijs op de Donau ligt, ligt er op deze vijver geen ijs. Vanwege een breuklijn in de aarde zijn er veel heet waterbronnen. Je ziet de stoom dan ook van de vijver afkomen. Deze heet waterbronnen zijn natuurlijk helemaal lekker als je Budapest in de winter bezoekt. Je kunt in verschillende spa’s heerlijk opwarmen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.