Foto’s van…Curio/Purpoise Bay

geschreven door Jiska op

We gaan naar Curio Bay en het daarnaast gelegen Purpoise Bay om te surfen en Hector dolfijnen (de kleinste dolfijnsoort van de wereld) te spotten. Bij aankomst blijkt al snel dat dit bijna zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland nog meer te bieden heeft. We parkeren Lizzy uit de wind op een mooi plekje en gaan op pad.

Zodra we over het strand van Purpoise Bay lopen, duiken de dolfijnen op, op nog geen 25 meter bij ons vandaan. Ze surfen mee in de golven en showen hun kunsten boven water.

In Curio Bay spotten we de zeldzame yellow eyed pinguin. Het schijnt dat deze pinguinsoort alleen in Nieuw Zeeland leeft. De jongen wachten in de duinen op hun ouders die aan het vissen zijn. Wanneer de ouders op het land zijn, geven ze hun jongen te eten en laten zich vervolgens door de wind opdrogen.

De zee in Curio Bay is woest en dat bekijken we van dichtbij. We lopen over de enorme rotsen om zo dicht mogelijk bij de zee te komen, maar houden toch ook goed afstand; wat een hoge golven en een wilde zee! De golven klappen op de rotsen en dat geeft een supergave watermassa die metershoog boven de rotsen uitslaat.

We surfen in Purpoise Bay en bij de eerste golf die ik pak, pakken ook twee dolfijnen dezelfde golf. Wauw, wat gaaf! We genieten allebei van goede golven en staan lekker vaak op onze surfplank. Super!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Inge
    15 mrt 2014

    Mooooi!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.