Foto’s van…Gunung Mulu National Park

geschreven door Pim op

We vliegen naar Mulu in Sarawak, op Borneo. Het Gunung Mulu National Park herbergt een 190 kilometer lang grottenstelsel, met misschien wel de grootste grot ter wereld, maar in ieder geval bijzonder indrukwekkende grotten en natuurwonderen.

“We hebben een partij insecten gezien, daar krijgt een paard de hik van”, aldus Harry. En we zien nog meer bijzondere dieren. Soms zomaar midden op het wandelpad, anders fladderen ze voorbij of zitten ze stil hun kans af te wachten.

Er is ook mooie flora die we wandelend over paden en bruggen ontdekken. Met de warmte, die gelukkig met het goede weer komt, reden voor een frisse duik in dit paradijs.

Maar je komt in Gunung Mulu National Park voor misschien wel de mooiste grotten op aarde. De Deer Cave en Clearwater Cave zijn het meest bijzonder. De eerste om de enorme omvang, de tweede om het effect dat water heeft over een periode van miljoenen jaren.

Als kers op de taart krijgen we een optreden dat zelfs een foto moeilijk kan tonen. Drie miljoen vleermuizen vliegen tegen de avond uit de Deer Cave om tonnen insecten te verslinden. We doen overmorgen nog een poging met een filmpje!

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.