Foto’s van…Kaikoura

geschreven door Pim op

Al op dag twee met Lizzie, onze camper, crossen we tot aan Kaikoura; de plek om walvissen te spotten. Dit stond hoog op ons lijstje! Toevallig komen we een uurtje voor de tour van die middag, aan bij Whale Watchers. Omdat het weer nu goed is, besluiten we er maar gelijk voor te gaan.

Belangrijker dan het weerbericht, is de walvisvoorspelling van vandaag: 1-2 walvissen per tour. Dat is wat we zoeken! 300 foto’s later staan we nog steeds vol adrenaline weer aan wal. Die 1-2 walvissen hebben we gezien. We zien zelfs 3 en 4 en krijgen als kers op de taart nog een showtje van een school dolfijnen!

Dit zijn de Dusky Dolphins en de Sperm Whale. De laatste heet zo, volgens de Whale Watchers, omdat de ontdekkers bij nader onderzoek in het voorhoofd van één van deze walvissen 2,5 ton van een witte substantie aantroffen. Het voorstellingsvermogen ging toen niet ver genoeg om te concluderen dat dit olie is, dat de walvis van pas komt bij het duiken en weer naar het oppervlakte komen.

De dolfijnen zijn bijzonder omdat ze tijdens hun leven nooit stoppen met zwemmen. Niet om te slapen noch om te paren. Het laatste doen ze zelfs meerdere keren per dag met verschillende andere dolfijnen. Dat maakt het niet makkelijk om ze te fotografen, maar des te leuker om rond de boot te zien zoeven!

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.