Foto’s van…kamperen in Nieuw Zeeland

Met onze huurcamper zonder toilet, voor de Nieuw Zeelandse wet hetzelfde als een tent, komen we elke avond weer uit op een camping in Nieuw Zeeland. Na 7 weken in Nieuw Zeeland hebben we dus heel wat campings gezien. Kamperen in Nieuw Zeeland bevalt ons prima! Vandaag de plekjes waarvan we het meeste genoten op een rij.


De eerste nacht in de camper is een nieuwe ervaring en eentje waarvan we gelijk kunnen genieten, omdat we mooi weer hebben en een mooi plekje op de Motunau Beach Camping in het rustieke dorpje Teviotdale.

Jiska’s favoriete camping in Nieuw Zeeland. Niet meer dan een parkeerplaats met een WC pal aan de oostkust van het Zuidereiland. Op de DOC camping Meatworks Beachfront worden gewekt met het geluid van de golven die op de stenen op het strand slaan.

Op het vulkanische schiereiland Akaroa parkeren we de camper aan een baai. Jiska gaat voor een workout. Ik kan genieten van het uitzicht. Wat een heerlijke plek in French Farm Bay.

In Fiordland, een natuurgebied aan de zuidwestkant van het Zuidereiland, is het vochtig genoeg om een vuurtje te mogen maken. Daar genieten we van. We parkeren de bus tussen de bomen van de Monowai Camping Ground. Een prachtige plek in the middle of nowhere. De rit ernaartoe is helemaal de moeite waard!

Verder naar het noorden, maar nog steeds op het Zuidereiland, waar we de meeste mooie plekjes vinden, kamperen we net voor de Lewis pas op de Marble Hill Camping Ground. Een plek met mooi uitzicht en vuurplaatsen. Genieten!

Ook kamperen in Nieuw Zeeland? In onze sectie met handige links vind je een kaart met campgrounds in Nieuw Zeeland waar wij veel aan hebben gehad.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.