Foto’s van…kleurrijk Fez

geschreven door Jiska op

Alweer twee weken geleden liep ik samen met mijn moeder rond in Fez. Een van de koningssteden van Marokko. En wat was het leuk. We sliepen midden in de medina en hebben uren rondgeslenterd door de kleine kleurrijke straatjes van Fez. Een kleine samenvatting van deze gave stedentrip in foto’s van…kleurrijk Fez.Fez staat bekend om de leerlooijerij die midden in de medina ligt. Vanaf het dakterras van de vele winkels die er omheen zijn gebouwd, heb je een prachtig uitzicht over de werkplaats. In de ochtend worden de huiden in de verschillende kleurrijke bakken geverfd.

Van dichtbij zien de gekleurde bakken er zo uit. Wat een mooie kleuren. De leerlooijer van Fez staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het leer wordt hier behandeld, zoals dat ook in de Middeleeuwen werd gedaan. Wanneer ze geverfd zijn, worden de huiden gedroogd op de terrassen, maar je vindt de geverfde huiden ook terug net buiten de medina, op de heuvels rondom de oude stad.

Wanneer je door de twee hoofdstraten van de medina loopt, wordt je omringd door allerlei kleuren. Er hangen enorme vloerkleden, gekleurde tassen, leren schoenen, theekannetje, schaaltjes etc. Je kunt je ogen uitkijken. De foto hierboven is een voorbeeld van een vloerkleed. Kun je nagaan hoe de straat eruit ziet 🙂

Ook de verschillende moskeeën en Islam scholen in de medina van Fez zijn kleurrijk. De Islam scholen zijn voor Westerse mensen te bezichtigen. Je zult hier je ogen uitkijken. Er is met zoveel detail gewerkt. Het houtwerk en de mozaïek hebben prachtige vormen en kleuren.

Naast de gebouwen in de medina in Fez, is ook de markt erg kleurrijk. Sowieso kom je door de hele medina de oranje sinaasappels tegen. Op de markt ligt nog veel meer. De gekleurde vruchten, maar ook de zakken met verschillende kruiden geven een fijne sfeer.

Ben je wel eens in Fez geweest? Hoe vond je het?

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.