Foto’s van…Wenen

Een bezoekje aan Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, betekent een bezoekje aan een oude stad. De stad met veel gebouwen om te bekijken en de stad waar je heerlijke taartjes kunt eten. Wenen is ook de stad waar veel componisten hebben gewerkt en de Oostenrijkers zijn daar best trots op. Op straat proberen verklede ‘Mozarts’ je een kaartje te verkopen voor een concert. Ontdek de stad Wenen hieronder in verschillende foto’s van…Wenen.

In het indrukwekkende grote Schloss Schönbrunn woonde de keizerlijke familie. Je kan verschillende rondleidingen nemen in het gebouw en een audioguide kan je van alles vertellen over de verschillende kamers. Ook kan je genieten van de enorm grote tuin, waar je lekker door heen kan wandelen.

Dit kleurrijke appartementencomplex, genaamd Hundertwasserhaus, is ontworpen door meneer Hundertwasser die iets anders wilde dan de saaie gemeentewoningen. Elk afwijkend deel geeft een appartement aan. Door struiken en bomen te planten op de balkons en het dakterras, kunnen de bewoners ook van de natuur genieten.

Wenen heeft ontzettend veel kleine straatjes waar je van alles tegen komt. Zo liepen we tegen deze mooi ontworpen kerk aan toen we op zoek waren naar een lunchplek.

Iets wat ik alleen nog maar in Wenen heb gezien. Op veel lantaarnpalen zie je deze zakjes hangen waar kranten in zitten. Voor ongeveer €2,50 kan je een krantje meenemen.

De Naschmarkt is de grootste markt van Wenen. Je kan er van alles kopen: verse tapas gerechtjes, verschillende soorten hummus, groente, kleding, vis etc. Ook zijn er verschillende eetgelegenheden. In de weekenden is de markt nog groter, omdat de boeren uit de omgeving dan hun producten verkopen.

Wenen heeft veel verschillende parkjes waar je even lekker kunt zitten tijdens je stadswandeling.

Naast het Hunderwasserhaus heeft meneer Hundertwasser nog meer kunst gemaakt. Deze gekleurde flessen zitten in een blok met cement wat een leuk effect geeft.

Ben jij wel eens in Wenen geweest? En wat vond je ervan?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.