Gastvrij Sri Lanka

In een nieuw land is het altijd even de kat uit de boom kijken. Met alle zintuigen op scherp is het zien of de taxichauffeur ons inderdaad naar het goede hotel brengt en daar, ongeacht het feit dat we vers uit de pinautomaat alleen groot geld hebben, wel of geen fooi verwacht.
Als we over straat en strand lopen in Sri Lanka worden we toegelachen, soms aangesproken. Waar kom je vandaan? Ah! Holland! Hoe lang blijf je in ons land? Ga je een rondje reizen? Is het oprechte interesse of krijgen we zometeen iets aangesmeerd? Of erger, wekken we de suggestie dat we iets willen kopen, of hebben we hem al onbewust als gids in de arm genomen?

Na het interview te hebben afgegeven keren we de rollen om. Waar woont deze Sri Lankaan? Wat doet hij voor de kost? Hoe heet eigenlijk zo’n typische vissersboot in het Sri Lankaans? Het wordt al snel een te lastig gesprek in het Engels. Jammer, want de mensen zijn gewoon superlief en een tikkeltje nieuwsgierig.

Natuurlijk willen sommigen graag wat aan je verdienen; een man draagt prachtige schaalmodellen van de vissersboten met zich mee over het strand. Te groot om mee te nemen natuurlijk; we moeten hem teleurstellen en nemen in plaats ervan een foto van één van de boten die op het strand is getrokken. We kijken nog even onze ogen uit en laten de eerste indrukken op ons inwerken tot we ons, ongetwijfeld snel, helemaal thuisvoelen in dit gastvrije land!

Vissersboot in Negombo

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Sanne vd Schoor
  8 apr 2014

  Aah Sri Lanka!! Geweldig vond ik het daar! Als je de trein naar Kandy neemt, wees vroeg op het station en zorg voor een goeie plek. het uitzicht onderweg is waanzinnig!! Geniet van dit heerlijke land!

   8 apr 2014

   He San!
   Het is inderdaad genieten hier. Bedankt voor de tip, gaan we doen. Ik ben benieuwd!
   Groetjes!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.