Geen geld uit de pinautomaat

geschreven door Pim op

In Kathmandu pinnen we wat de automaat maximaal kan geven, maar wat de automaat wil geven blijkt een stuk minder te zijn; we krijgen helemaal niets en er blijkt achteraf toch geld afgeschreven te zijn.

We moeten even zoeken naar een pinautomaat in de buurt van de toeristische wijk Thamel. Uiteindelijk vertrouwen we een echte bank meer dan een van de schrale hokjes langs de drukke straat, waarin je nooit een pinautomaat zou vermoeden. De Himalayan Bank heeft een pinautomaat net buiten de hoofdingang. Daar proberen we weer wat cash te bemachtigen.

Als ik mijn pincode en het bedrag heb opgegeven en bevestigd, duurt het meer dan een minuut voordat er weer iets gebeurt. Al die tijd staat er alleen het woord ‘processing’ in beeld. In mijn beleving, op dat moment, gebeurt er helemaal niks. Er komt in ieder geval geen geld uit de automaat. Op de achtergrond blijkt de 190 euro wel te worden afgeschreven.

Een vrouwelijke medewerkster van de bank raadt mij vriendelijk aan het dan nog eens te proberen. Dus dat doe ik. Met hetzelfde resultaat. Haar collega neemt het over, maakt met een sleutel de automaat open en gaat aan de slag met het toetsenbord dat binnen in de automaat ligt. Na vijf minuten besluiten we het dan maar ergens anders te gaan proberen.

Deze mannen komen wel uit Nepal, maar hebben natuurlijk niks met het geld te maken..

Bij de Standard Chartered Bank lukt het wel om gewoon geld te pinnen. Pas ‘s avonds zie ik dat er een stuk meer afgeschreven is dan ik in mijn portomonnee heb. De ING bank heeft hiervoor gelukkig een procedure. Via een brief kan ik het geld terugvragen, waarna een onderzoek wordt ingesteld. Vanuit het buitenland is het even vogelen om de brief ondertekend in een envelop te krijgen. Uiteindelijk maak ik de handtekening op de tablet en doet mijn vader in Nederland een printje op de post.

Binnen een maand heb ik het geld weer op mijn rekening staan. Het onderzoek kan dan tot 6 maanden duren. Als ik onrechtmatig geld heb teruggevraagd moet ik het uiteindelijk weer terugbetalen. Ik beschrijf zo precies mogelijk hoe de opnames verliepen. De ING besluit op basis daarvan, blijkt na de 6 maanden, dat ik het geld mag houden. Heel relaxt!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.