Geland

geschreven door Pim op

Ja! We zijn geland. M’n moeder trekt een sprintje om me te omhelzen terwijl Jiska al met haar nieuwe nichtje in haar armen staat. Alle wegwijsbordjes zijn weer leesbaar, de routes bekend; we zijn weer in Nederland!

De eerste dagen zijn een waas. Al het oude is weer nieuw. We reizen eigenlijk gewoon door. Uit verhuisdozen komen spullen die we allang vergeten waren maar ook inderdaad het paar schoenen dat ik me na lang piekeren weer herinnerd had. Zoveel we kunnen fietsen we naar andere plekken dan ons huis, even eruit, de boel de boel.

Bij de HEMA dan dé gelegenheid om eens een 1/2 rookworst te verorberen. Een Hollandse delicatesse, nietwaar? Ik heb er misschien ooit eerder één op en ik denk dat het bij deze tweede gaat blijven. Wat een vette hap.

Sowieso eten we in Nederland een stuk meer dan op reis. We zijn in dat opzicht echt niet aangekomen, maar dat dreigt hier snel te gaan veranderen. Genieten van stroopwafels, boerenkaas en bruin brood, pannenkoeken en natuurlijk een lekkere patat met mayonaise. We treffen het, want we landen vlak voor het WK. Overigens niet zo gepland. We hadden geen idee aan de andere kant van de wereld. We rollen zo in het ‘wij-gevoel’. Een Heineken in de hand, een oranje-tompouce op een schoteltje, 5 en nog eens 3 doelpunten in de netten van de tegenstanders; het houdt niet op!

Maar het is niet alleen ongeremd eten en weer mee in de gezellig Hollandse sfeer. In ons huis maken we een start aan de punten die we onderweg verzameld hebben op onze ‘We’ll-be-back-bucket-list’. Geen gewone bucket list dus, met droomdingen, maar juist een lijst met doedingen, die we willen en kùnnen doen. Realistische plannen met daadkracht uitvoeren is wat we het meest geleerd hebben de afgelopen maanden.

Dus we hangen een nieuwe deurbel op en een nieuw meubel voor de computer. We kopen een nieuwe WC-bril (die oude was al aan vervanging toe toen we het huis kochten) en zagen en timmeren een bak in elkaar die op het balkon een moestuin moet gaan worden.
Ook solliciteren we allebei. Op zoek naar een fijne baan die we kunnen combineren met vrije tijd, want al moet het spaargeld worden aangevuld, het reisvirus hebben we – of heeft ons – goed te pakken!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Jolein
  23 jun 2014

  Welkom in Nederland! Wat lijkt me het ontzettend vreemd om dan ineens weer op Nederlandse bodem te staan. Hoe lang zijn jullie nu uiteindelijk op reis geweest?

   23 jun 2014

   Hee! Bedankt Jolein. In het begin zeker wennen, maar ondertussen weer lekker hier bezig 🙂
   We zijn in totaal 9,5 maand weg geweest! Wanneer vertrek jij?

   Jolein
   24 jun 2014

   Wauw, een flinke tijd! Wij vertrekken als alles mee zit qua sparen in mei volgend jaar. Dus dat duurt nog wel eventjes. Mocht dat niet lukken, dan sparen we door tot augustus volgend jaar. Nu dus vooral lekker bezig met blogs volgen en dingetjes uitzoeken: Voorpret dus 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.