Geocachen

geschreven door Jiska op

We zijn ongeveer 15 minuten onderweg als de GPS een piepje geeft. We kijken om ons heen en Pim heeft de cache al snel gespot. Ik niet! Pim loopt naar een boom en pakt een klein kokertje waarin een boekje zit. We hebben de cache gevonden!

Voor mijn verjaardag heb ik een GPS gekregen. Vooral met het idee om deze te gaan gebruiken bij de wandelingen die we op IJsland willen gaan maken. Maar in Nederland kun je ook genoeg leuke dingen doen met dit apparaat. Zo had ik altijd al wel eens het plan om te gaan geocachen. En met een GPS is dat prima te doen.  Overal in de wereld verstoppen mensen caches op willekeurige plaatsen en deze caches worden verzameld op verschillende sites. Wij gebruiken geocaching.com. Door deze cache op je GPS te downloaden kun je met de GPS coördinaten op zoek gaan naar ‘de schat’. De schat is meestal een doosje of een kokertje waar een boekje in zit waar je je naam en de datum kunt invullen.

Met ongeveer vijf caches op onze GPS gaan we de deur uit. Al snel vinden we de eerste cache. We schrijven onze naam op en gaan op zoek naar de volgende. Met de GPS in mijn handen loop ik op een pleintje waar hij ergens moet liggen. Pim ziet de cache wederom als eerste en ook ik vind na een tijdje het doosje. We schrijven onze naam op en gaan verder. Inmiddels zijn we aangekomen bij Kijkduin en vinden daar de derde cache. We onderbreken onze wandeling met een lekker kopje thee om vervolgens om zoek te gaan naar de laatste cache.

Deze cache ligt in het gebied ‘Meer en bos’. Een bos waar we al ‘100 keer’ zijn langs gefietst, maar nooit in zijn gegaan. We vinden het dan ook extra leuk om de cache hier te zoeken, omdat we een nieuwe mooie plek dichtbij huis ontdekken. En dat is denk ik ook wel het leukste van geocachen; het komen op nieuwe plekken. Het opschrijven van onze naam in de boekjes vinden we niet het leukste deel, maar het lekker wandelen en nieuwe plekken bezoeken is erg leuk. Na vier caches te hebben gevonden en 10 kilometer te hebben gewandeld komen we enthousiast thuis.

Dit weekend gaan we een weekendje naar Epe. Ook hier zijn verschillende caches verstopt, dus we kunnen er weer tegenaan!
Heb jij wel een ge-geocacht? En welke nieuwe plekken heb jij ontdekt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.