Goede voornemens na de reis

geschreven door Jiska op

Op reis is het leven vaak chill. Je hebt geen druk van werk, je hebt geen verplichtingen qua sporten of andere activiteiten en bovendien kan je elke dag zelf kiezen wat je gaat doen. Dat leverde een relaxed gevoel op, wat ik thuis ook zo graag wil voelen.

Iedereen zei bij thuiskomst dat we gelijk weer in het drukke leven van Nederland zouden zitten; werken, haasten en andere activiteiten. Het is denk ik best waar, maar toch wilde ik proberen om het relaxte gevoel van de reis vast te houden. Ik zette dus een paar goede voornemens op een rijtje.

  • niet druk maken over werk
  • blijf genieten van reizen in Nederland en Europa
  • dingen doen die je leuk vindt om te doen
  • lekker buitenlands koken
  • reisplannen maken


In het begin was het best makkelijk om mij aan de voornemens te houden aangezien ik nog 2,5 maand na thuiskomt geen werk had. Wel wist ik ik juni al dat ik in september zou gaan werken, dus had ik helemaal geen zorgen aan mijn hoofd over solliciteren enzo. Tijdens de zomervakantie hebben we een hoop leuke uitstapjes gemaakt. Zo gingen we naar Kopenhagen, hebben we gedoken in Nederland en begonnen we met een deel van het Pieterpad. Het leven op verschillende plekken en het reizen bleef er dus nog even inzitten.

In september begon het echte leven voor mij weer. Er moest weer gewerkt worden en ook andere verplichte leuke activiteiten begonnen weer. De eerste paar weken ging het best goed en voelde ik me prima. Maar in de vierde werkweek had ik een aardige dip. Ik moest wennen aan het moeten, ik nam mijn werk mee naar huis en kon me daar aardig druk over maken. Oftewel, het reisgevoel was aan de kant geschoven en met de goede voornemens was ik ook niet echt meer bezig. Na wat te hebben nagedacht en met mensen te hebben gepraat, kwam er natuurlijk na regen weer zonneschijn.

Ik geniet weer van de dingen die ik leuk vind om te doen: lekker afspreken met vrienden, regelmatig een drankje of een hapje doen in de stad, op mijn vrije dagen met zin achter de piano kruipen en heerlijk buitenlands koken. Naast het werken, zijn we onwijs leuke reisplannen voor aankomend jaar aan het maken. In december gaan we waarschijnlijk een weekend naar Duitsland, in de kerstvakantie een weekendje met familie weg en ik kan haast niet wachten tot het lente wordt. Dan halen we onze camper uit de stalling en kunnen we op pad in Nederland en Europa. Zo hopen we in de zomer naar IJsland te kunnen gaan.
Het relaxte leven van de reis is zeker niet 100% na te leven hier in Nederland, maar met bovenstaande goede voornemens kom ik toch een heel eind!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.