Goedkope campings in Nieuw Zeeland

Als je niet kan of wilt wildkamperen, zal je voor een goedkope trip moeten kamperen op goedkope campings in Nieuw Zeeland, waarvan er gelukkig genoeg zijn in dit prachtige land. Door te kamperen kan je bovendien redelijk goedkoop reizen door Nieuw Zeeland, dat verder best een dure reisbestemming is.

Wij huren een camper, op zich kostbaar maar iets wat we graag wilden, om te profiteren van de goedkope campings in Nieuw Zeeland. Zo kunnen we verder goedkoop reizen in Nieuw Zeeland. Los van het vervoer ernaartoe, zou je met een tent ook kunnen overnachten op de goedkope campings die we kiezen. Een goedkoop alternatief voor een camper, is een eigen auto kopen en die aan het eind van de rit weer verkopen.

Het wordt op een gegeven moment een uitdaging waarvoor je goed wordt beloond, om goedkope campings in Nieuw Zeeland te vinden, omdat die campings vaak op de tofste plekken zitten, midden in de mooie natuur van Nieuw Zeeland. De duurdere campings (meer dan $20 (NZD) per nacht) vinden we dichter bij de steden of toeristische hotspots. Alleen als het even niet anders kan, kiezen we voor een wat duurdere camping. Natuurlijk genieten we dan ook weer even van de luxes die daar bij horen, zoals bijvoorbeeld een warme douche en soms zelfs elektriciteit.

Goedkope campings in Nieuw Zeeland

De kaart van Escape Rentals, het bedrijf waarbij we onze camper huren, helpt bij het vinden van die goedkope campings in Nieuw Zeeland. Bij voorkeur kiezen we voor de gratis campings, al wordt dat gaandeweg moeilijker. Vooral in de buurt van Christchurch en Kaikoura lukt het vaak om voor helemaal niks te overnachten. De tweede voorkeur geven we aan DOC campings in Nieuw Zeeland (van de Department of Conservation), goedkope campings in Nieuw Zeeland van tussen de 0 en € 20,-.

Op een goedkope camping in Nieuw Zeeland heb je minimaal een eenvoudige WC. Over het algemeen er ook wel water te krijgen, soms uit een meer of een rivier, maar vaak stromend water uit de kraan. Voor de zekerheid hebben we een eigen voorraadje in jerrycans. Een douche is een luxe waar je niet op moet rekenen, laat staan dat die douche dan ook warm is. Als alternatief hebben we een solar shower bij ons. Ook op de goedkope campings in Nieuw Zeeland maak je kans op vuurplaatsen, plekken waar je een vuurtje mag stoken waarbij je lekker kan opwarmen of waarop je kan koken.

In totaal geven we maar $528 (NZD) uit aan 40 overnachtingen, een gemiddelde van iets meer dan $13,- per nacht voor twee personen. Zo houden we de kosten voor reizen door Nieuw Zeeland laag.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.