Grote uitgaven op reis

geschreven door Jiska op

Als je voor een langere tijd gaat backpacken, komt het er op neer dat je probeert zo zuinig mogelijk te leven, zodat je zo lang mogelijk kan genieten van je reis. Toch kozen wij een aantal keer voor grote uitgaven op reis.

Tijdens onze reis aten we meestal op straat, dronken we vaak water en maakten we gebruik van het lokale openbaar vervoer. Dit allemaal om de kosten te drukken. Maar af en toe vonden we het waard om voor bepaalde ervaringen meer geld uit te geven. Gewoon om je dromen uit te laten komen of om de kwaliteit van de ervaring te verhogen. Welke grote uitgaven op reis hebben wij gedaan?

1. Van het geld dat we in een week in Tibet hebben uitgegeven, hadden we denk ik een maand in Nepal kunnen leven. Toch besloten we om met een gids door Tibet te reizen om dit bijzondere land te leren kennen en te kunnen genieten van de ruige natuur. We hebben kennis gemaakt met het bboeddhisme, gezien dat Tibetanen in een kleine wereld leven en schitterende uitzichten gezien. Een geweldige ervaring en zeker het geld waard.

2. Onze luchtballon vaart in Vang Vieng in Laos was voor ons een grote uitgave op reis. Als je dat gaat vergelijken met de prijzen van een luchtballonvaart in het Westen stelde het niks voor. Voor 78 dollar hebben we een geweldige vaart gemaakt boven een prachtig stukje land.

3. Op Phu Quoc, in Vietnam, wilde we graag een keer snorkelen. Er zijn daar enorm veel aanbieders. De ene biedt een tour aan waar veel mensen mee kunnen, waardoor de prijs laag blijft. De ander neemt een klein aantal mensen mee op de boot, waardoor de prijs hoger is. Toch kiezen we dan graag voor een hogere prijs, zodat we niet opgaan in de enorme massa en kunnen genieten van een mooi stukje zee waar je met z’n tweeën rond zwemmen.

4. Om je dromen uit te laten komen, moet je soms een smak geld neerleggen. Dat was voor mij zo met het zien van walvissen in Nieuw Zeeland. Ik wist al lang dat we dit zouden gaan doen en de prijs was voor mij daarin niet bepalend.

5. Er zijn verschillende touroperators voor Halong Bay in Vietnam. De ene biedt meer dan de andere. Op internet lazen we dat het eten ook erg kan verschillen van kwaliteit. Wij kozen er voor om met een duurdere touroperator te gaan, zodat we zeker wisten dat de kwaliteit goed was; het eten was heerlijk, onze kamer op de boot was luxe en naast te hebben gevaren in Halong Bay, zijn we met deze tour ook nog een minder druk bezochte baai in gevaren: Bai Tu Long Bay. Heerlijk om een dag niet tussen andere boten te varen en te genieten van een ander stukje mooie natuur.

Voor welke ervaringen geef jij meer geld uit op reis?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.