Hauraki Golf

geschreven door Jiska op

Onze laatste week met Lizzie vermaken we ons rond de Hauraki Golf die tussen Auckland en het schiereiland Coromandel ligt. De golf is een fijne plek voor walvissen, dolfijnen (bottlenose) en orka’s die hier regelmatig worden gespot.

We beginnen in het noorden van het schiereiland Coromandel aan de Fantail Bay. Een week geleden zwommen in deze baai orka’s rond dus met wat geduld en een verrekijker gaan we op het strand zitten. Helaas voor ons zwemmen de orka’s er niet als wij er zijn. We hebben alsnog twee chille dagen en kunnen genieten van het mooie uitzicht over zee en een prachtige zonsondergang.

Na Fantail Bay volgen we de weg richting Auckland en rijden deze grote stad nog even voorbij. We stoppen bij het Goat Island Marine Reserve. Wanneer je hier tot aan je knieën in het water staat, kun je bij goed zicht (75% van de tijd) mooie vissen zien zwemmen. Wij zijn van plan om met een boot met een glazen bodem de onderwaterwereld te verkennen. Dit plan verandert als we bij aankomst horen dat er dolfijnen in de baai rondzwemmen. We besluiten twee snorkelsetjes te huren in plaats van twee bootkaartjes te kopen. Ik weet niet hoe snel ik in het water moet zijn.

De dolfijnen zwemmen, op soms nog geen 2 meter bij ons vandaan, langs ons heen, onder ons door en springen af en toe mooi in de lucht. We zien vijf vinnen op ons af zwemmen en kijken elkaar aan in de hoop dat het goed gaat. Bij de eerste dolfijn die onder mij door zwemt, schrik ik een beetje. Ze zijn best groot. Maar het is vooral genieten en nog eens genieten. Wat een leuke, mooie en nieuwsgierige beesten!

Na deze gave ervaring stappen we weer in de camper om naar Bream Bay te rijden. We vinden een mooi en rustig plekje op de camping. We wandelen wat over het mooie vlakke strand, genieten van de blauwe zee, lopen hard, lezen ons boek en kunnen nog eens terug kijken op al het moois wat we in Nieuw Zeeland hebben gedaan. Wat was het gaaf!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Janneke
  31 mrt 2014

  Wow, super gave ervaring zeg!
  En hele mooie foto, waarbij Jis in Asian style zit.

  Succes met vliegen en veel plezier in Bangkok!

  Atie en rene
  31 mrt 2014

  Hoi,
  De geweldige ervaringen stapelen zich op!
  Geniet van Bangkok en de mogelijkheid om meer te skypen met thuis.
  Groetjes, Atie en Rene

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.