Heel veel mooie reisfoto’s

geschreven door Pim op

In de loop van onze grote reis door Azië en Oceanië maakten we natuurlijk ontelbaar veel foto’s. Om ze veilig te stellen, kopieerden we alle foto’s van SD-kaartjes uit de spiegelreflexcamera naar een tablet en via brakke WiFi verbindingen door naar Dropbox. Om uploadtijd en opslagruimte te besparen maakten we regelmatig strenge selecties. Daarbij werden alleen écht goede foto’s bewaard. Pas thuis konden we een definitieve bestemming voor de selectie van meer dan 4000 foto’s zoeken.

Een mooie bijkomstigheid van het bijhouden van dit blog is dat we de mooiste foto’s direct bij de verhalen plaatsen en zo zelf op een regenachtige zondagmiddag nog eens lekker kunnen nagenieten. Toch geven we meer tastbare herinneringen ook graag een plek. We maken nog trouw fotoboeken van de langere reizen. Die worden met enige regelmaat ingekeken door bezoek met reisplannen, als inspiratie. Daarbij doet ook een mooie foto aan de wand het erg goed. Zelf vinden we het ook heerlijk om thuis lekker in de reissferen te zitten.

Sinds die eerste lange reis zijn we alleen maar meer gaan reizen, en meer foto’s gaan maken. Tegenwoordig maken we nog sneller een foto met de krachtige camera’s op onze mobiele telefoons, die we snel voorhanden hebben. Daarnaast hebben we ook een GoPro waarmee we niet alleen makkelijk lange opnames maken, maar ook makkelijker op plekken waarnaartoe we vroeger geen camera durfden mee te nemen. Sinds kort zie je daarom ook foto’s op 18 meter diepte, daar hebben we een hele nieuwe wereld ontdekt.

Op uitnodiging probeerden we de service van Fotofabriek.nl voor een foto op canvas. Onze indruk is dat deze aanbieder onterecht een beetje in de schaduw staat van meer bekende aanbieders. Dat terwijl ze een leuk en divers aanbod hebben. Ook het bestelproces gaat supersoepel en de site is fijn in het gebruik. Kortom: een aanrader!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.