Helikopter vliegen op de Faeröer Eilanden

geschreven door Jiska op

Met nog 7 andere toeristen stappen we in de helikopter op het vliegveld van de Faeröer Eilanden, gelegen op het eiland Vagar. Met onze koptelefoon op kijken we nieuwsgierig om ons heen, tot we voelen dat we de lucht in gaan. De mooie uitzichten komen eraan.

We boeken een helikoptervlucht op de Faeröer Eilanden, omdat dit hier erg goedkoop kan. Het wordt namelijk gesubsidieerd vanuit de overheid en als een soort openbaar vervoer gebruikt. Vier dagen in de week kun je gebruik maken van deze dienst; maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De helikopter vliegt een vaste route op vaste tijden, dus je moet even uitzoeken tussen welke eilanden je wilt vliegen. Ook is het goed om te weten dat je geen retour kunt boeken. Je zal dus met de bus of met de ferry terug moeten. Alle informatie over de helikoptervluchten kun je vinden op www.atlantic.fo.

Wij kozen ervoor om voor € 26,00 vanaf Torshavn naar Klaksvik te vliegen en daar een nacht te kamperen om de volgende dag de bus terug te nemen naar Torshavn. Vanwege het slechte weer op maandag waren alle vluchten helaas gecancelled. De ene dag dat we nog een helikoptervlucht konden doen was dus woensdag. We boekten een tweede vlucht van Vagar naar Torshavn met een tussenstop op Koltur. Vanaf Torshavn kan je makkelijk de bus naar het vliegveld nemen op Vagar om daar vervolgens in de helikopter te stappen.

Met onze koptelefoon op genieten van de mooie uitzichten die we te zien krijgen. We vliegen met een snelheid van ongeveer 100 km per uur boven het water om vervolgens een landing te maken op het eiland Koltur. Hier stappen een aantal mensen uit die zich in de keiharde wind van de helikopter naar een huis begeven op dit kleine eiland. Wij stijgen weer op en vliegen over het water, met mooie uitzichten naar Torshavn. Na een korte stop, vliegt de helikopter verder naar zijn volgende bestemming om zo een dag lang toeristen, maar ook locals te verplaatsen tussen de verschillende eilanden.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.