Herfstvakantie in de Allier

We hielden herfstvakantie in de Allier. Hier is nu even mijn tuintje. Dat reikt van het hek links, met de put in het midden, tot het huis rechts, voor me vanaf de rand van het terras bij Villa Roest. Draden als zijde, van spinnen die het vannacht druk hebben gehad, dansen in de zon op het zuchtje wind dat de grassprieten doet sidderen. Een opwaartse beweging in het gras verraadt een mol die voorzichtig een graspol uit zijn weg duwt.

Een kop thee in mijn ene hand en een croissant in de ander. De najaarszon geeft nu aangename warmte. Een koe loeit in de verte, vogels tsjilpen in de heg. Dauwdruppels glinsteren op de verkleurde bladeren. Een hagedis komt uit zijn holletje tussen de stenen van een muurtje en spreidt zich om elk zonnestraaltje op te vangen.

Herfstvakantie in de Allier

Langzaam klimt de zon omhoog boven de weilanden. Al komt hij lang zo hoog niet als in de zomer, de warmte wordt me toch teveel. De eik met verkleurde bladeren komt tussenbeide met welkome verkoeling. Eén voor één werken de koeien zich een weg over de heuvel, al grazend in de richting van de beek. Ze verdwijnen gaandeweg weer uit het zicht.

Vakantiehuis in de Allier

Villa Roest is een heerlijke plek. Een mooi vakantiehuis in de Allier, rustig gelegen in het bocagelandschap van deze streek in Frankrijk. Het is een plaats waar we ongekend kunnen ontspannen. Het is één van de weinige plekken, met uitzondering van thuis, waar we een week zo op ons gemak kunnen zijn. Aan de rust, het uitzicht en het comfortabele huis hebben we genoeg.

20 jaar Villa Roest

Heel wat mei-, zomer- en herfstvakanties genoten we van deze plek, net als deze herfstvakantie in de Allier. Bijzonder is deze keer dat we een jubileum kunnen vieren – 20 jaar geleden werd begonnen om de ruïne op deze plaats met veel werk en geduld op te bouwen tot wat het nu is: een plek om heerlijk te genieten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.