Noorderlicht in Lapland

geschreven door Jiska op

Wat is een betere manier dan het jaar afsluiten met het Noorderlicht zien in Lapland? Met onze warme kleding aan lopen we iedere avond naar buiten. Met onze hoofden omhoog gericht doen we een poging om het Noorderlicht te zien in Lapland.

De eerste avond lopen we ver het dorp uit. Het duurt lang voordat we weg zijn van alle straatverlichting. Als we bij de brug aankomen die over de grens met Zweden ligt, wordt het steeds donkerder. We zetten ons statief op en maken wat foto’s van de lucht. Helaas, er is niks te zien.

De volgende dag vraag ik Pim om op internet te zoeken naar een tour met husky honden in Levi. Zodra hij de website opent komt er een balk tevoorschijn waarin staat dat het Noorderlicht in korte tijd actief wordt. We weten niet hoe snel we ons moeten aankleden om ons te beschermen tegen -14 en lopen vol goede moed naar buiten.

Dit keer blijven we dichterbij huis. We steken de straat over en komen bij het meer waar op we vanuit ons huisje uitzicht hebben. Rechts en links van ons zien we wolken. Voor ons lijkt ook een wolk te zijn. Ik moet aandringen om Pim zover te krijgen om er een foto van te maken. En ja hoor, het is het Noorderlicht. Van blijdschap maak ik een sprongetje in de lucht.

Reis naar het noorderlicht

Het Noorderlicht komt en gaat. Het wordt sterker, maar zwakt ook steeds weer af. We zien een geel/grijze band aan de horizon en genieten enorm. Het wordt zelfs één keer zo fel dat we het zien uitbreiden en bewegen. We genieten en maken een hoop foto’s. Wat is het gaaf om dit bijzondere natuurfenomeen in het echt te zien.

Veel plezier in 2016!!

Reis naar het noorderlicht

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Jerry
    3 jan 2016

    Wauw wat een gave foto’s! Jullie stralen nog meer dan het Noorderlicht! xD

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.