Het rustige reisleven

geschreven door Jiska op

We hebben het te pakken: het rustige reisleven. Heerlijk om te ervaren, maar ook best gek dat het een tijdje heeft geduurd. ‘s Ochtends nog niet weten waar we ‘s avonds slapen en ‘s avonds nog niet weten wat we de volgende dag gaan doen! Dat voelt goed.

Nadat we een aantal landen in Europa hebben bezocht en een fantastische tijd met familie hebben gehad, merken we dat we nu wat rustiger willen reizen. We hebben soms behoefte aan meer comfort en willen niet te veel van plek naar plek rijden. Dat lukt goed in de Algarve, het zuiden van Portugal.

Op de camping van Albufeira boeken we gelijk voor vier nachten, zodat we hier wat rust kunnen vinden. Het zonnetje schijnt dus het buiten leven wordt ook aangenamer. Pim werkt vaak in de ochtend waarna we in de middag leuke dingen kunnen doen. Als we van de camping vertrekken, vragen de buren waar we heen gaan. Dat weten we eigenlijk nog niet. De eerste stop is de supermarkt. Daarna zien we wel weer verder. We willen wat minder rijden wanneer we verkassen zodat we wat langer in de omgeving zijn en lekker van het goede weer kunnen genieten.

Als we verkassen rijden we maximaal een uurtje. Op de nieuwe plek proberen we wat meer van de omgeving te zien door verschillende wandelingen te maken. Dat is goed te doen in de Algarve, want er zijn veel kleine wandelroutes gemarkeerd (geel/rode vlaggetjes). Vaak volgen we een route, zonder dat we weten hoe lang de route is. Ook voelt het goed om soms gewoon even lekker voor de camper te zitten en te kijken of te lezen!

Helemaal in het zuid westen van Portugal bij Vila do Bispo en Sagres blijven we een tijd in de omgeving hangen. Het voelt als een fijne plek. We hebben prachtige uitzichten over de kliffen, genieten van een meerdaagse wandeling langs de westkust en ontdekken verschillende strandjes in de buurt.

Met een beetje pijn in ons hart rijden we weg uit deze omgeving, maar het nieuwe avontuur lonkt: Marokko! Gelukkig hebben we geen haast. Ook nu maken we niet veel kilometers en rijden we nog langs plekken in de Algarve waar we nog niet zijn geweest. We komen steeds een beetje oostelijker om uiteindelijk uit te komen bij de straat van Gibraltar. Daar maken we de oversteek naar Marokko en hopen we het rustige reisleven vast te houden!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.