Het Terracotta leger

Terracotta leger

geschreven door Pim op

Toen een boer bij het slaan van een waterput, in 1974, op stukken van terracotta beelden stuitte, wekte dat de interesse van archeologen. Zij ontdekten het Terracotta leger dat meer dan 2000 jaar eerder was gemaakt in opdracht van de keizer.

Het leger moet de keizer beschermen in zijn dood en staat dichtbij zijn mausoleum. Naar schatting zijn in de drie putten die ontdekt zijn, zo’n 8000 standbeelden begraven. Allen zijn uniek, met unieke gezichten, kapsels en kledij.

In 1988 werden de hallen afgerond die de putten moeten beschermen. De hal op put 1 voelt aan als een hangar. De uitgravingen zijn sinds die tijd in volle gang, al worden sommige delen bewust nog niet opgegraven omdat er nog geëxperimenteerd wordt met technieken die een beter behoud van de beelden kunnen waarborgen (met name voor het behoud van de unieke kleuringen van de beelden die binnen vier minuten na uitgraven verloren gaat).

Op de foto’s zie je de beelden, maar ook de afdruk van een vergane houten strijdwagen die eveneens begraven is. Alle beelden werden in ruimtes geplaatst die werden afgedekt met houten balken en matten. Omdat deze materialen zijn vergaan zie je de typische patronen op de niet uitgegraven delen waar je de balken nog in kan herkennen. Ze zijn doorgezakt tussen de muren van de ruimtes.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Floor vd Valk
  16 sep 2013

  Wat gaaf zeg! Lijkt me erg indrukwekkend om dit in het echt te zien.
  Begreep van Jerry dat jullie het heel naar naar je zin hebben. Leuke foto ook van jullie samen!
  Ik ben echt jaloers als ik dit allemaal zie en lees. Maar wie niet?!

  Veel plezier in Tibet!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.