Hoe vind je mooie camperplekken in Frankrijk?

Met de camper reizen we op ons gemak terug naar Nederland, door een deel van Frankrijk dat we nog niet eerder bezochten. Daarbij gaan we op zoek naar mooie plekjes, waar we op ons gemak kunnen genieten van de natuur en tegelijk wat comfort hebben met het warme weer. Hoe vind je mooie camperplekken in Frankrijk? Dat leggen we uit naar aanleiding van onze ervaringen.

Wat zijn mooie camperplekken in Frankrijk?

Wat voor ons mooie camperplekken zijn in Frankrijk, kan natuurlijk verschillen van wat jij zoekt. Dat kan ook samenhangen met het weer, dat bij ons deze keer super zomers is en vraagt om wat verkoeling. Onze camper heeft enkel een solar shower met beperkt water, dus gelegenheid om te kunnen zwemmen is bij warm weer al snel zeer gewenst. Een publiek toilet in de buurt is een pré, als we niet helemaal alleen midden in de natuur staan.

Waar vind je mooie camperplekken?

Met verschillende apps kan je mooie camperplekken vinden, soms met wat handigheid en geduld. Vooral Park4Night biedt ons veel mooie camperplekken, die redelijk overzichtelijk zijn gecategoriseerd op een kaart in de app. De plekjes met het icoon van een dennenboompje zijn meestal mooie camperplekken in de natuur, zonder veel voorzieningen, waar het – met een beetje geluk – rustig is. Daar gaan we graag naartoe. Zo vinden we ook de volgende mooie camperplek in Frankrijk.

Mooie camperplek bij Lac de Pannecière

Een zwemmeer is gewoonlijk met warm weer al snel druk genoeg om alle parkeerplaatsen te vullen. Daar is beslist geen sprake van tijdens ons bezoek aan Lac de Pannecière, in regionaal natuurpark de Morvan. We kunnen een plekje vinden aan de rand van het meer, waar we elk moment het meer in kunnen lopen om lekker te zwemmen in het schone water. Met biologisch afbreekbare zeep is dat gelijk een douche. Er is bovendien zelfs een droogtoilet beschikbaar.

Hoe vind je mooie camperplekken zelf?

In apps zoals Park4Night kan iedereen een plek toevoegen, reviewen en vinden. Vooral dat laatste maakt mooie camperplekjes soms té populair naar onze zin. We proberen daarom ook zelf mooie camperplekken te ontdekken. Dat doen we bijvoorbeeld gewoon op Google Maps. Aan de hand van de kaart en satellietfoto’s selecteren we een kansrijk plekje dat min-of-meer op de route ligt en gaan dan op pad met de camper. Zo vonden we de volgende mooie camperplek in Frankrijk.

Mooie camperplek bij La Roche-en-Brenil

Net buiten het dorpje La Roche-en-Brenil, wederom in de Morvan spotten we op satellietfoto’s in Google Maps een camperplekje dat wel eens heel mooi zou kunnen zijn. Een rit ernaartoe leidt op het laatst over steeds slechtere onverharde wegen tot een graspad, waar we naast een klein meertje de mooie camperplek vinden die we op het oog hadden. In de berm, naast een kruising van paden die verder het bosje in leiden, wanen we ons midden in de natuur, terwijl we fietsafstand van de bakker geparkeerd staan. Is het toeval dat iemand die nacht met een daktent ook de omgeving van dit mooie slaapplekje uitkiest?

Mag je overal overnachten in een camper in Frankrijk?

Overnachten in een camper in Frankrijk wordt op de meeste plekken gedoogd, zolang je je een beetje gedraagt. Op te populaire plekken komen vroeg of laat borden te staan die wat grenzen stellen aan het gebruik. Op plekken waar het minder gebruikelijk is dat campers stoppen kan je eerder bezoek krijgen van een lokale bewoner, die bezorgd of enkel nieuwsgierig is. In de meeste gevallen kan je op een mooie camperplek overnachten als je de regels vriendelijk naleeft en de boel netjes en rustig houdt.

Welke mooie camperplekken vind jij in Frankrijk?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.