Hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch

Hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch

geschreven door Pim op

Hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch zijn voor ons de beste plekken om bevers, ijsvogels, de visarend of zelfs de zeearend en andere bijzondere dieren te spotten in de Biesbosch. Als je gaat kanoën in De Biesbosch, is het handig om een beetje te weten waar je moet zijn en de juiste benodigdheden voor een kanotocht bij je te hebben. Een kanoroute voor 1 dag kanoën in de Biesbosch en ook een kanoroute voor 2 dagen kanoën in de Biesbosch, waarbij je dan ook kan kamperen in De Biesbosch, brengen je op plekken voor deze hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch.

IJsvogels spotten in De Biesbosch

IJsvogels spotten in De Biesbosch is het makkelijkst als je gaat kanoën in De Biesbosch. Onze truc is om de kleine en vlugge vogeltjes te verrassen met de stille toenadering die je in een kano kan maken. Ook op deze manier zal de ijsvogels jou waarschijnlijk eerder zien dan andersom, maar vaak vliegt de ijsvogel dan een eindje voor je uit, om weer ergens uit te rusten. Heb je in de gaten waar hij gaat zitten, dan kan je bij de tweede toenadering misschien de vogel beter spotten. Dit lukt het beste in de kleinste kreekjes van De Biesbosch, waar je vaker alleen bent.

Bevers spotten in De Biesbosch

Bevers spotten in De Biesbosch is wellicht één van de meest voor de hand liggende activiteiten voor een natuurliefhebber die De Biesbosch bezoekt. Dit is één van de weinige plekken waar je bevers kan spotten in Nederland. Om daadwerkelijk bevers te spotten in De Biesbosch, moet je wel een beetje geluk hebben. De beverpopulatie in De Biesbosch is namelijk maar klein en verdeeld over een groot gebied. Let dus goed op de tekenen: omgeknaagde bomen, vlakgestreken plekken tussen het riet op de wal en luide plonzen kunnen op de aanwezigheid van een bever wijzen. Gaat de bever ervandoor dan kan je hem soms volgen door het spoor van bellen dat hij achterlaat aan het oppervlakte. In een kreekje dat heel toepasselijk “de Bevert” heet kan je bevers spotten in De Biesbosch.

Arenden spotten in De Biesbosch

De Biesbosch trekt elk jaar weer veel vogelaars die arenden spotten in De Biesbosch. Het gebied kan inmiddels rekenen op de komst van deze roofvogels. Toch haalt de komst van de arend elk jaar nog de kranten. Arenden spotten in de Biesbosch blijft dus een beetje bijzonder. Heb je geluk dan zie je misschien de visarend, rond het broedseizoen. Maar ook de zeearend heeft zich laten zien in De Biesbosch voor mensen die echt fanatiek arenden spotten in de Biesbosch. Tijdens het broedseizoen worden delen van De Biesbosch beschermd om de arenden een rustige broedplaats te geven. Je kan daar dan niet kanoën in de Biesbosch. Meer kans maak je door oplettend te zijn en arenden te spotten die op jacht zijn in de grotere wateren van De Biesbosch, of hun kans afwachten vanuit een hoge boom. Wie arenden wil spotten in De Biesbosch moet dus echt opletten!

Kamperen in De Biesbosch

Je beleeft De Biesbosch maximaal als je een nachtje gaat kamperen in De Biesbosch. Voor degenen die meerdere dagen kanoën in de Biesbosch zijn er verschillende kampeerplaatsen ingericht. Camping de Biesboschhoeve op ‘De Vischplaat’ biedt het meeste comfort. Daarnaast zijn er twee paalkampeerplaatsen in de Biesbosch, paalkampeerplaats de Bevert en paalkampeerplaats de Paardenkop. Let op, hier kan het druk en dus vol zijn. Op tijd aankomen is beslist een aanrader.

Hebben we nog hoogtepunten voor kanoën in De Biesbosch gemist? Laat het ons weten in de reacties.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.