Husky safari in Lapland

geschreven door Jiska op

Met een team husky honden voor ons uit zoeven we door bossen en over meren heen. Links en rechts van ons zien we besneeuwde bomen en we genieten van de stilte om ons heen. Een husky safari in Lapland moet zeker op je lijstje als je in het hoge noorden bent.

We krijgen zes honden toegewezen met daarachter een slee. De honden zijn enthousiast en blaffen om ons te laten horen dat ze weg willen. Pim begint achterop de slee en ik ga lekker op een rendierenvelletje op de slee zitten. Zodra Pim de rem los laat, rennen de honden weg en binnen no time zijn we in de bossen. Het is heerlijk. Zodra de honden mogen rennen, worden ze stil en hoor je alleen nog het geluid van de slee die wordt voorgetrokken door de sneeuw.

Nadat we het bos zijn doorgestoken zien we een witte open vlakte voor ons. We gaan het bevroren meer op! We zijn de achterste van de groep en de honden volgen trouw de 4 sleeën voor ons. Het wordt langzamerhand wat donkerder en het begint te sneeuwen. Fijn voor de honden, want de temperatuur ligt rond het vriespunt. Te warm voor husky honden. Zodra we stil staan, rolt een husky zich dan ook om in de sneeuw voor wat afkoeling.

Op de helft van de 17 km die we afleggen, keren we de rollen om. Pim kan lekker om zich heen gaan kijken en ik ga op de slee staan. Dat is heerlijk na een uur gezeten te hebben. Staand achterop de slee geniet ik van de snelheid die de honden maken om door de sneeuw te komen. Zodra we het meer oversteken wordt het kouder. We hebben wind tegen en het sneeuwt. Het wordt moeilijker om voor je uit te kijken, wat op zich niet erg is. De honden volgen de anderen voor ons. Het enige wat belangrijk is op tijd remmen, anders blijven de husky’s maar gaan.

Na ongeveer twee uur te hebben gereden komen we weer terug bij Torassieppi waar we deze tour voor €130-, per persoon hebben geboekt. De honden krijgen vlees en koekjes om weer energie op te doen voor een volgende tour. Wij drinken een warme chocomelk om een beetje op te warmen en kunnen een husky safari in Lapland van onze bucketlist afstrepen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.