IJsland artikel in het nieuwe magazine van REiSREPORT

geschreven door Pim op

In het nieuwste magazine van Reisreport.nl vind je een artikel door ons geschreven, over een roadtrip door de Westfjorden van IJsland. We maakten die roadtrip door IJsland in de Volkswagen T3 camper en beschrijven hoe ook jij de Westfjorden kan gaan verkennen, over een mooie route door dit afgelegen deel van IJsland. Het prachtige magazine is nu te koop via onze webshop!

Na onze reizen door Azië en Oceanië en de aankoop van een campertje keken we naar een kaart en zagen daar, ver in de Atlantische oceaan, IJsland liggen. Een bestemming die al tot de verbeelding sprak, maar temeer met het idee dat we ons eigen oude campertje erheen zouden rijden. Ik weet nog dat ik daarvan wakker lag, want, al wisten we inmiddels dat een boot vanaf Denemarken ons er kon brengen, een reis met een camper naar IJsland, dat bracht het échte reisenthousiasme weer goed naar boven. Waarbij je niet zeker weet wat je allemaal mee gaat maken en tegen gaat komen. Het avontuur lonkte weer!

We reden in één keer naar Frederikshaven, Denemarken, om de boot zeker niet te missen. Vandaar voeren we naar de Faeröer eilanden waar een tussenstop mogelijk is. Drie dagen waren te weinig, maar we kregen daarin wel de kans om met een helikopter over de eilanden te vliegen. Daarna ging de tocht over zee verder tot in Seyðisfjörður. Tijd om die naam uit te leren spreken namen we niet, want, al hadden we 5 weken, er is zoveel moois te zien op IJsland. Het IJsland reisgids magazine van REiSREPORT geeft daarvan meer dan een voorproefje in een dikke uitvoering boordevol tips en mooie foto’s. Leuk voor jezelf als je van een reis naar IJsland droomt, of als cadeautje voor iemand die je kent die dat wel eens zou willen doen!

REiSREPORT

Gelijkgestemden als het aankomt op het verhalen van reizen voor geïnteresseerde reizigers en onze meerderen als het aankomt op de diversiteit en de kwaliteit waarmee ze dat doen. De site van REiSREPORT staat barstensvol informatie en goede beschrijvingen van reisbestemmingen over de hele wereld. Daarbij maken auteurs Marlou Jacobs en Godfried van Loo luxe reismagazines en inhoudelijke videodocumentaires. Reisreport.nl is een platform om in de gaten te houden!

Eén ringweg leidt helemaal rond IJsland en is mooi roadtrip materiaal. Maar voor de Westfjorden moet je nog van die weg af, een gebied in waar maar weinig tankstations zijn en waar je uren kan rijden; fjord in en fjord uit. Het is een uithoek waar je de tijd voor moet nemen. Dan is er ook gelegenheid om natuurlijke hotsprings te vinden, onovertrefbaar mooi te wandelen op Hornstrandir – een schiereiland waar je niet met de auto kan komen – en op het meest westelijke puntje van IJsland, Latrabjarg, over de kliffen te turen, samen met papegaaiduikers. We hebben de route en hoogtepunten in detail beschreven in ons artikel in het IJsland magazine van REiSREPORT. Bestel ’em nu via onze webshop en laat nog eens weten wat je er van vond, dat vinden we leuk om te horen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.