Interview op backpackgek.nl

geschreven door Jiska op

We zijn geïnterviewd door backpackgek.nl, een toonaangevend en inspirerend reisblog. Het interview is nu gepubliceerd.

Claudia en Freek begonnen twee jaar eerder aan hun wereldreis dan wij. Hun ervaringen en tips van hun reis hielden zij bij op www.backpackgek.nl (inmiddels offline) en waren een inspiratiebron voor onze reis. Door hen vonden we het Mixhostel dat ons uitstekend kon helpen met de trip naar Tibet. De ervaringen van Claudia en Freek over het lopen van het Annapurna Circuit spraken ons erg aan en daarom besloten we ook deze trektocht te doen.

Na hun wereldreis zijn Claudia en Freek naar Oslo verhuisd. Hun blog is nog steeds populair bij ons (en andere lezers) en we lezen hier dan ook regelmatig interessante en leuke blogs.

Het interview stond op backpackgek.nl. Nu die site offline is hebben we de tekst overgenomen:

BACKPACKGEK INTERVIEWT PIM EN JISKA

Pim en Jiska zitten op dit moment in Nepal en zijn bezig met een fantastische reis. Dit is ons interview met deze jonge wereldreizigers.

Wie zijn jullie en waar zijn jullie nu?
“Wij zijn Pim en Jiska, we zijn in Kathmandu, Nepal. We zijn beiden 25 jaar oud. Pim heeft Communication & Multimedia Design en Sociologie gestudeerd en heeft gewerkt als webdeveloper. Jiska heeft de PABO gedaan en naast het werken op een basisschool Special Education Needs gestudeerd.”

Wauw! Hoe zijn jullie daar terecht gekomen?
“Eind augustus zijn we naar Beijing gevlogen om onder andere de Chinese muur te bekijken. Vervolgens zijn we met de trein doorgereisd naar Xi’an en Chengdu. Vanaf Chengdu zijn we naar Tibet gevlogen waar we een zevendaagse tour hebben gedaan. Via Shigatse en Everest Base Camp bracht deze tour ons bij de grens van Nepal. Onze verhalen en foto’s zijn te vinden op ons blog“.

Hoe ontstond het idee voor deze lange reis?
“Jiska is in 2010 wezen backpacken in Costa Rica. Dat beviel haar zo goed dat ze graag voor lange tijd op reis wilde. Vanwege studies besloten we augustus 2013 te gaan en dat is gelukt! Voor Pim een duik in het diepe; zijn verste reisbestemming was Noorwegen. Voor ons allebei is het de eerste keer dat we langer dan de reguliere drie weken van huis zijn.”

Wat is jullie favoriete reisherinnering tot nu toe?
“Voor Pim is zowel letterlijk als figuurlijk de Mount Everest het hoogtepunt tot nu toe. Everest Base Camp viel niet mee qua lichamelijke inspanning, maar het uitzicht bij heldere lucht was het dubbel en dwars waard. De fijnste reisherrinering van deze reis van Jiska was het slapen in het tenthotel bij E.B.C.. Vlak voordat je gaat slapen een blik kunnen werpen op de Mount Everest en dit ‘s nachts bij maanlicht weer kunnen doen. Helaas was het de volgende ochtend bewolkt. We hadden de eerste dag veel geluk gehad met het weer.

Het eten in de kleine witte straatstalletjes is Jiska ook erg bijgebleven. Soms zomaar iets aanwijzen op de Chinese kaart en dan heerlijk en goedkoop eten.

Een andere fijne herinnering was het bewonderen van schildpadden die hun eieren leggen op het strand van Torteguero in Costa Rica. Gaaf om te zien en ze terug zien te keren naar zee.”

Welke muziek draaien jullie tijdens een lange bus- of treinreis?
“Tijdens de treinreizen in China luisterde Jiska vooral muziek wanneer de Chinezen gingen eten. De muziek verschilt; Jack Johnson, Passenger, Queen, Acda en de Munnik en Yiruma (pianomuziek) om in slaap te vallen.

Pim valt al snel in slaap met het vrolijke en willekeurige geklets van de Yogpod podcasts. Wakker luistert hij in aanvulling op het lijstje van Jiska naar Simon & Garfunkel, Norah Jones, Jason Mraz met als favoriete trein/bus nummer Jack Johnsons ‘Breakdown’.”

Naar welke volgende bestemming kijken jullie heel erg uit?
“Op korte termijn kijken we uit naar het wandelen in de Annapurna. Vervolgens willen we lekker chillen op de stranden van Vietnam. Daarna ligt er een driedaagse jungletocht met vrienden in Thailand in het verschiet. Nog ver weg, maar daarom niet minder verwachtingsvol zijn we over Nieuw Zeeland.”

Hebben jullie nog supertips voor andere reizigers?
“Je hoeft niets te plannen om van een dag een avontuur te maken. Azië is zo divers dat je je hostel maar hoeft uit te lopen om allerlei nieuwe indrukken op te doen. Als je dan besluit om iets te gaan doen, kan dat relaxter dan met een vol schema.”

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Gido
  9 nov 2013

  Leuk interview om te lezen. Even een korte samenvatting van wat jullie tot nu toe al hebben meegemaakt. Echt bizar en om op jaloers van te worden.
  Veel plezier nog :D.

   Pim
   10 nov 2013

   Ja vet hè! Ga maar plannen maken! Thanks voor al je leuke reacties! 😀

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.