Je gaat op reis naar een ver land…

..wat nu te doen met je plant? Je gaat op wereldreis, pakt je spullen in, maar wat te doen met je planten? Je kan ze laten verstoffen op de zolder van je ouders, of…je tovert je plant om tot ‘adoptieplant’. Als trotse eigenaar van Pim en Jiska’s adoptieplant ben ik gevraagd om een blog te schrijven over het reilen en zeilen als adoptieouder. Hoe het ooit begonnen is…Jiska en Pim hadden al een tijd een mooie houten schaal waarvan ze nog niet precies wisten wat ze er mee wilden. Tot Jiska een keer bij mij op bezoek kwam en zag dat ik allemaal vetplantjes in huis had staan. Eén en één is twee, dus Jiska ging naar het tuincentrum om haar houten schaal te vullen met mos en plantjes. En de houten schaal met plantjes werd de eye-catcher in huize Schaaf/de Waard.

Na een, eigenlijk net iets te koude, maar wel heel gezellige, bbq in het Zuiderpark wierp ik een paar jaloerse blikken op hun schaal met plantjes. Want, wat zag dat er leuk uit! Misschien moest ik toch ook maar eens een houten schaal gaan kopen. Jiska volgde mijn jaloerse blikken en zag dat ik haar plant aan het bewonderen was. Waarop ze de vraag stelde: ‘Jan, wil jij misschien onze plant voor een tijdje adopteren?!’.

Nu een paar maanden later staat de houten schaal te pronken op mijn tafel. De plantjes zijn de afgelopen tijd flink gegroeid. Het mos is bijna niet meer te zien. En wat heb ik al veel complimenten gekregen over mijn adoptieplant. En ja, tegen de tijd dat ik er op uit gekeken ben, geef ik hem terug aan Jiska en Pim en zet ik weer wat anders op mijn tafel. Zo is iedereen blij.

Groetjes van de adoptie ouder (die eigenlijk geen groene vingers heeft, maar aan vetplantjes kun je gelukkig weinig verpesten)

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Melissa
    22 okt 2013

    Hahaha :’)

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.