Jungle tochten

Er is niets lekkerder dan een paar dagen met een rugzak de jungle in te trekken. Een paar dagen midden in de natuur, lekker wandelen en zo min mogelijk met je meedragen. Tijdens onze reis hebben we dit meerdere keren gedaan. Vandaag onze mooiste jungle tochten op een rij.

In Pai trekken we voor drie dagen de jungle in met Mister Chart. Samen met onze vrienden, drie gidsen en een aantal andere reizigers verkennen we de jungle rondom Pai. We wandelen tussen de enorme bomen, steken verschillende riviertjes over en beklimmen steile bergen. Als het tijd is om te lunchen, wordt er een vuur gemaakt waar we het vlees naast kunnen braden. Na de lunch beginnen we aan ons laatste stuk om aan het einde van de middag aan te komen in ons kamp. We slapen die nacht op en onder bananenbladeren, terwijl onze gids een hert schiet. De volgende dag krijgen we hert als ontbijt, zodat we er weer een dag tegenaan kunnen. We wandelen weer over prachtige paden en slapen de volgende nacht bij de locals. We doen spelletjes rondom het kampvuur en houden ons ‘s nachts warm door het vuur af en toe op te stoken. Wat een ervaring!

In Maleisië gaan we op bezoek bij de koppensnellers. De boot brengt ons naar een afgelegen stuk oerwoud op Borneo, waar een grote familie samen woont in een ‘longhouse’. We trekken de jungle in om oerang oetangs te spotten. Tijdens deze wandeling hebben we eerst prachtig uitzicht over rijstvelden en laat onze gids zien hoe je rubber uit een boom kunt halen. Als we het oerwoud van de oerang oetangs naderen, worden we stiller en stiller. Bij elk geluid uit de bomen kijken we omhoog in de hoop dat we een oerang oetang zien. Maar nee, we zien alleen de nesten waarin ze slapen. We zijn in totaal drie dagen bij de koppensnellers en ervaren hoe bijzonder het is om op zo’n afgelegen plek te wonen. Deze tour is te boeken bij Borneo Adventures

Op Borneo brengen we ook een bezoek aan Mulu National park. Een enorm oerwoud met bijzondere natuur fenomenen. We bezoeken natuurlijk de grote grotten, wachten op de miljoenen vleermuizen die bij de schemering uit de grot komen vliegen en maken mooie wandelingen door de jungle heen. We horen de hornbills over vliegen en zien veel insecten. In Mulu kun je verschillende jungle tochten doen. Zo deden wij een avondwandeling, liepen we zelf naar een waterval en bracht een gids ons bij de wereldberoemde grotten. Tijdens deze dagen verbleven we in een bungalow in het nationale park.

In China, in de buurt van Chengdu, hebben we een prachtige wandeling gemaakt om aan het einde van deze jungle tocht een tempel te bezoeken. De tempel zelf vonden wij niet zoveel voorstellen, maar de wandeling ernaar toe was prachtig. De Chinezen zijn er goed in om mooie paden aan te leggen om zo te kunnen genieten van de mooie natuur. In tegenstelling tot bovenstaande jungle tochten, liepen we deze tocht in 1 dag.

Waar heb jij een gave jungle tocht gelopen?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.