Een jongensdroom komt uit

Een jongensdroom: leven in een zelfgebouwde hut en van het voedsel dat het bos of de jungle te bieden heeft. Die droom is ontstaan tijdens de vele dagen die ik met mijn neeft heb doorgebracht op de boerderij van mijn opa en oma waar we in “het bos” achter de kippenschuur al fantaserend heel veel hutten hebben gebouwd. Daar waren we Robin Hood of, nog spannender, Rambo.

Een deel van de droom wordt nu waarheid. Samen met Janneke, Jiska en Pim doen Melissa en ik in Pai een avontuurlijke, 3-daagse jungletrekking onder leiding van Mister Chart. Daarbij worden we niet achtervolgd door de soldaten van de sherrif of het leger van Amerika, maar leggen we wel grote afstanden, waarbij we rivieren moeten oversteken, smalle paden langs diepe afgronden moeten bewandelen en hoge, steile bergen moeten bedwingen. Het is een mooie tocht waarbij we moeten afzien, met veel gezweet, schrammen en natte voeten, maar ook genieten met gezang (om de moed erin te houden) en wijdse uitzichten over met jungle begroeide bergen.

Tijdens de eerste lunch begint de jongensdroom al gestalte te krijgen. Borden en bekers worden ter plekke gemaakt van bamboe, het picknicklaken bestaat uit bananenbladeren en Mister Chart hengelt een paar vissen uit het nabijgelegen stroompje die luttele minuten later liggen te roosteren boven het kampvuur. Het mooiste moet echter nog steeds komen.

Rond half vijf ‘s middags komen we aan op de plek waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. Daar is geen tent of bungalow, enkel en alleen een schuin afdak gemaakt van takken, bamboe en bananenbladeren. Onder dat bouwwerk mogen we gaan slapen en de jongensdroom komt zo steeds meer in zicht.

Nadat Janneke en ik ons hebben opgefrist onder een dichtbijgelegen, maar ijskoude waterval, helpen we met z’n allen bij de voorbereidingen voor de nacht. Een tweede hut moet worden gebouwd en voor de kampvuren moet hout gesprokkeld worden. Daarna kan het kampleven beginnen. Lekker praten bij het kampvuur waarbij de gedane indrukken van de dag verwerkt worden. Hierbij kan volgens Mister Chart een glas whisky niet ontbreken en daar geef ik hem helemaal gelijk in. Dit is echter geen gewone whisky, maar een destillaat van rijst op smaak gebracht met kruiden en wortels die mister Chart tijdens de tocht in de jungle heeft verzameld. Ik laat het mij goed smaken.

Ook het avondeten is erg lekker. ‘Sticky rice’ wordt gestoomd in bananenbladeren, water wordt gekookt in bamboe en vlees met kruiden wordt geroerbakt. Moe, maar voldaan, slapen we onder het afdak van die onmisbare bananenbladeren. Tijdens de nacht komt de grootste verrassing: Mister Chart heeft een hert geschoten. Het wordt in het kamp na uitgebreid te zijn bewonderd, gevild, geslacht en voor een deel rauw bereid. Pim is zo dapper om daar een hap van te nemen. De komende dagen komt het hertenvlees in allerlei verschillende gedaantes op tafel. De lever en nieren rauw met kruiden, het vlees gebakken en zelfs de ingewanden worden verwerkt tot een soort saus. Het hoofd zal verdwijnen in de soep.

 

Alles is even lekker en overal moet de whisky bij gedronken worden. Nu, op een leeftijd van bijna 32, is na ruim twintig jaar de jongensdroom even realiteit geworden. Leven in een zelfgebouwde hut en van het voedsel dat de jungle te bieden heeft!

Ronald reisde met Melissa iets meer dan een week met ons mee door Noord Thailand.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Pieter & Armanda
    16 jan 2014

    Onwijs gaaf! We volgen jullie verhalen ‘op de voet’. Veel plezier! Pieter & Armanda

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.