Kamperen in Costa Rica

geschreven door Jiska op

We besluiten tijdens deze reis te kamperen in Costa Rica. We huren een auto zodat we niet teveel met onze kampeerspullen hoeven te sjouwen en maken kamperen in Costa Rica daardoor aangenaam.

Voordat we besluiten om te kamperen in Costa Rica zoeken we eerst uit of dit mogelijk is. Op het internet zijn er verschillende meningen over kamperen in Costa Rica. De een zegt dat je makkelijk overal je tent kan opzetten en de ander zegt dat het niet veilig is. We vinden op het internet ook een kaart met verschillende campings en vertrouwen er daardoor op dat kamperen in Costa Rica wel te doen is.
Met een backpack vol kampeerspullen landen we in San José. Zodra we de auto hebben opgehaald kunnen we op weg. We zoeken de campings uit op de kaart van Nomad America en komen zo op fijne kampeerplekken.

Kamperen in Costa Rica

De ene camping stelt wat meer voor dan de andere camping, maar overal is sowieso een toilet te vinden en vaak ook een koude douche. Het is erg rustig op de campings die we bezoeken dus we hebben alle ruimte. Een aantal campings heeft een overkapping waar je je tent onder kan zetten. Dit is voor ons vooral fijn, omdat we in het regenseizoen kamperen in Costa Rica. Ook is er op sommige campings stroom. Handig voor de elektronica.

Wildkamperen in Costa Rica

Op de kaart van Nomad America staan ook wildkampeerplaatsen. Deze proberen we toch niet uit, omdat we ons er niet echt fijn bij voelen. Uiteindelijk hebben we wel een nachtje wild gekampeerd op een mooie plek. Vanaf Paquera rijden we naar Playa Órganos. De eigenaresse van de ‘surfshop’ is heel vriendelijk en je mag je tent voor haar huis neerzetten waarbij je een mooi uitzicht hebt op de zee. Tegen een kleine betaling kun je gebruik maken van haar toilet en douche.

De campings die wij hebben bezocht waren voor ons prima. We genoten van het buitenleven en hebben hierdoor veel dieren kunnen zien, wat ook weer een voordeel is van kamperen in Costa Rica.

Klik op de pinnetjes hieronder voor meer informatie over de campings waar wij hebben gestaan.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Malu
  12 aug 2023

  Hi! Leuk artikel! Wij zijn ons aan het verdiepen in kamperen (met een daktent) in Costa Rica. Kan het kloppen dat ik de kaart met pinnetjes niet zie of ligt dat aan mijn browser? Ik ben heel benieuwd naar jullie lijstjes met campings, want wij willen liever ook niet wild kamperen. Groet, Malu

   Pim
   13 aug 2023

   Hi Malu! Thanks! Dat wordt vast een mooi avontuur. Er was inderdaad iets met de kaart; is gefixt! Mooie reis gewenst!

   Malu
   14 aug 2023

   Top, dankjewel Pim!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.