Kamperen is fijn!

geschreven door Jiska op

Een tent, twee matjes, twee slaapzakken, een gasbrander en een pannetje. Meer hebben we bijna niet nodig als we een weekend of een week gaan kamperen. Wat is het toch heerlijk om af en toe even lekker om bijna 24 uur in de buitenlucht te leven.

De ruimte in onze licht gewicht tent is beperkt, dus we pakken maar weinig in als we gaan kamperen. De tent uitrusting past in 1 backpack en de kookspullen, kleren en toiletspullen stoppen we in 1 daypack. We gaan even lekker de natuur in.
Eenmaal op de camping staat onze tent ondertussen erg snel. We hebben weinig woorden nodig om samen de tent op te zetten en in te richten. Het gaat bijna allemaal van zelf.

En wat is het dan toch heerlijk om ‘s ochtends wakker te worden van het licht van de zon en de geluiden van de natuur: de wind, de bladeren in de bomen, de vogels en soms de regen. Maar wat is het toch ook heerlijk om je nog eens om te draaien als je wakker wordt van het zonlicht, maar je nog niet uit bed wilt. Als de tent ‘s ochtends in de tent staat, worden we al vroeg ons bedje uitgebrand, maar in de schaduw kunnen we nog wel wat uurtjes op onze matjes vertoeven.

Eenmaal wakker genieten we van de buitenlucht. We ontbijten lekker buiten in het gras met verse broodjes en bedenken een plan voor de dag. Al pratend houden we de andere mensen van de camping in de gaten. We gaan wandelen, een stadje bekijken of lekker een boekje lezen in de zon. Tijdens de lunch bakken we soms een eitje op onze 1 pits gasbrander of we eten iets anders lekkers.

‘s Avonds maken we een hele maaltijd op onze gasbrander. We proberen zoveel mogelijk tegelijk te koken. Als dat niet anders kan, proberen we het gekookte eten nog even warm te houden, tot dat alles klaar is. Tijdens het diner kletsen we nog eens over van alles en nog wat: werk, ideeën voor in huis of we maken reisplannen. Als het eenmaal te donker is om nog wat te kunnen lezen, wordt het tijd om ons tentje weer in te duiken en lekker in slaap te vallen met de geluiden van buiten.

Wat is het toch lekker om met het ritme van de natuur te leven. We staan op als het licht wordt, vermaken ons overdag, we koken lekker buiten en gaan weer slapen als het donker wordt.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.