Kano huren voor Murtle Lake

Een kano huren voor Murtle Lake is voor ons dé manier om tijdens een roadtrip door West-Canada ook echt in de natuur te komen. Een kanotrip in Canada hoort wat ons betreft bij een reis door Canada. Het blijkt wat uitzoekwerk om een geschikte plek te vinden om te kanoën in Canada. We komen uit op Murtle Lake voor een kanotrip van vier dagen.

Murtle Lake is een semi-wildernis, wat betekent dat er beperkte faciliteiten zijn voor mensen. De faciliteiten bestaan uit 19 ‘campings’ met samen 66 plaatsen, langs de oevers van het meer. De plaatsen op de campings bij Murtle Lake zijn eenvoudige relatief vlakke stukken grond of zand, vaak voorzien van een vuurkorf. De campings bij Murtle Lake hebben een eenvoudige WC en een beren-proof kast. Je zorgt voor jezelf in het park, want de parkwachter komt slechts eens in de 24 uur langs.

Kano huren voor Murtle Lake

Een kano huren voor Murtle Lake kan via Murtle Canoes. Vooraf informeren we naar de beschikbaarheid. Dat doen we eind juni 2016. Voor eind juli is er dan nog beschikbaarheid, maar er wordt aangegeven dat dit snel kan veranderen. We worden daarom geadviseerd om te boeken, zodra we weten voor welke data we een kano willen huren voor Murtle Lake. Dat doen we uiteindelijk maar twee dagen van tevoren, omdat we niet zo goed zijn in vooraf boeken. Via e-mail hebben we nog contact met de verhuurders om af te spreken dat we de ‘waiver’ niet zelf printen. Dat is prima; de parkbeheerder wordt geïnformeerd dat we dit bij hem ter plaatse zullen afhandelen. We hoeven alleen maar op tijd te zijn met al onze spullen.

Kano huren voor Murtle Lake

De kano’s die we huren voor Murtle Lake, twee Hellman Cruisers – forse 2-3 persoons kano’s ($50 per kano per nacht, minimaal 2 nachten, online betalen), worden klaargelegd door de parkbeheerder, die dus op de hoogte is van je aanwezigheid. Je moet op tijd op komen dagen, omdat de parkbeheerder je de kano’s geeft. Daarbij betaal je ter plekke de kosten voor de kampeergelegenheden, voor het aantal nachten dat je blijft ($5 p.p. per nacht, cash). De beheerder onderhoudt de kampeerplaatsen, dus hij/zij zal altijd op de hoogte zijn van de drukte op het meer. Je kan dan even overleggen of het plan dat je hebt op het meer, wijsheid is.

Het meer is groot en oversteken wordt afgeraden. Gezien je begint in de zuidoostelijke hoek van het meer, vanwaaruit de twee armen van het omgedraaid L-vormige meer zich uitstrekken, kun je kiezen om de oever naar het noorden, of de oever naar het westen te volgen. Afhankelijk van voor hoeveel dagen je hebt gepland om een kano te huren voor Murtle Lake, kan je de oever verder volgen.

Kano huren voor Murtle Lake

Wij kiezen voor de noordelijke arm en volgen de oostelijke oever. In de noordelijke arm liggen de campsites verder uit elkaar en verwachten we dat het ruiger en rustiger is. Omdat oversteken en rondvaren in 4 dagen geen optie zijn, moeten we heen en weer. We varen naar campsite Strait Creek (#20) op dag 1, Moonlite Bay (#18) op dag 2 en terug naar Strait Creek (#20) op dag 3. Op dag 4 hoeven we dan alleen nog de laatste kilometers naar de Canoe Launch terug te roeien. Op de campsite bij Moonlite Bay zijn we helemaal alleen.

Kano huren voor Murtle Lake - Strait Creek campsite

Het is verstandig om niet te laat aan te leggen voor een overnachtingsplaats. In de middag kan een flinke wind opsteken, die kanoën op Murtle Lake moeilijker maakt. We vertrekken daarom meestal bijtijds en leggen uiterlijk halverwege de middag weer aan. We treffen geen camping aan waar het te druk is om een campsite te kunnen bemachtigen. Het lijkt ons ook dat er altijd wel een plekje te maken is, al is het maar voor een nachtje.

Lees ook ons andere blog over de kanotrip in Canada voor meer informatie over onze ervaringen met een kano huren voor Murtle Lake.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.