Kanoën in De Biesbosch

geschreven door Jiska op

Afgelopen maand ben ik twee weekenden wezen kanoën in De Biesbosch. Een prachtige gelegenheid om dit mooie park in ons eigen landje vanaf het water te bekijken.

Kano’s huren voor kanoën in De Biesbosch doen we bij Jachthaven van Oversteeg. We huren daar beide keren een Canadese kano voor 2 personen. Je kunt natuurlijk ook met je eigen kano kanoën in de Biesbosch. De kano wordt bij de haven te water gelaten en we stappen hier in voor een kanotocht door de Biesbosch. Omdat we ook zullen overnachten in De Biesbosch nemen we alle kampeerspullen, andere benodigdheden voor een kanotocht en eten en drinken mee.

Met een goede kaart van het gebied, die we krijgen bij de jachthaven, peddelen we rustig richting camping De Biesboschhoeve. Je kunt hier via veel verschillende watertjes komen. Het leuke van kanoën in De Biesbosch is dat je op kleine watertjes mag varen waar geen motorboten mogen komen. Dit is dan ook zeker aan te raden, want het is er prachtig. We varen door dichtbegroeide sloten en zien regelmatig een ijsvogel overvliegen. Ook de grote zilverreiger vlucht regelmatig als we dichtbij komen.

Camping De Biesboschhoeve heeft van alles te bieden. Je kunt je tentje opzetten op een stukje weiland omringd met heggen. Er staan vuurpitten op de camping en hout kun je bij de boer kopen. Heb je geen zin om je eigen eten en drinken mee te nemen in de kano? Geen probleem, de boer verkoopt allerlei verse boerderijproducten.

De tweede keer dat ik ga kanoën in De Biesbosch overnachten we op paalkampeerplaats De Bevert. Dit is een soort legaal wildkamperen in Nederland. Na een middagje kanoën, door super mooie gebieden, leggen we aan bij de steiger van ‘de camping’. Er staan al drie andere tentjes en die van ons past er nog net bij. Naast het kleine grasveldje is hier niks te vinden. Geen water, geen wc, niks. We genieten van de pure natuur. Fantastisch!

Er is nog een paalkampeerplaats in De Biesbosch: de Paardenkop. Die staat nog op het lijstje om te bezoeken wanneer we weer eens gaan kanoën in De Biesbosch!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.