Kanoën in Lake District National Park

Kanoën in Lake District National Park
DCIM100GOPROGOPR3733.JPG

Kanoën in Lake District National Park, dat moet makkelijk kunnen, veronderstellen we afgaande op de naam. Het Lake District blijkt een behoorlijk toeristisch park te zijn, op het eerste gezicht. We zoeken wat meer afgelegen plekken in het park en komen zo ook uit bij een leuke plek om te kanoën in Lake District National Park.

In een optocht van toeristen rijden we Windermere in, een plaatsje aan het gelijknamige grootste meer van het Lake District. Gelegen tussen het meer en een grote parkeerplaats vinden we daar een drukbezocht bezoekerscentrum. Hier informeren we naar de mogelijkheden om te kanoën in Lake District National Park, maar echt goede informatie krijgen we niet. We besluiten daarom door te rijden. Om te beginnen willen we een rustigere plek vinden.

We rijden via een steile smalle weg een heuvel op bij Coniston, een dorpje aan het meer Coniston Water. Bovenop worden we beloond met mooie uitzichten en gelegenheden voor wandelen in Lake District National Park. We besluiten hier een paar nachtjes te blijven en online verder te zoeken naar een mooie plek om te kanoën in Lake District National Park.

Kanoën in Lake District National Park

Varen, en ook kanoën, op de meren in het Lake District, is behoorlijk gereguleerd. Op veel meren gelden restricties en op een aantal zijn permits nodig. Niet alle meren zijn groot genoeg voor motor- en zeilboten. Het meer Wast Water valt ons op, omdat het zo’n kleiner meer is en je er zonder een permit je gang mag gaan. Het is te klein voor een grote tocht. Een meerdaagse tocht maken blijkt sowieso lastig, omdat wildkamperen langs de meren in het Lake District ontmoedigd wordt.

We bouwen de opvouwbare kano op en maken een mooi rondje over het noordoostelijke einde van het meer, waar het tussen de steile heuvels ligt ingesloten. Het is een mooie setting om doorheen te peddelen. We gaan tegen de wind in weg en draaien langs de noordelijke oever terug. Halverwege het meer steken we over. Zo op het oppervlakte is het moeilijk in te schatten dat dit het diepste meer van Engeland (niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk) is, met 79 meter diep.

Tot slot kanoën we terug naar het strandje waar we vandaan kwamen. Dan zijn we toch alweer twee uur op het water. We zwemmen daarom nog wat in het koude heldere water en komen dan na een heerlijke middag in de natuur weer fris bij de camper.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Marian
  15 aug 2019

  Prachtige foto’s! Gaaf gebied!

  Arendje
  18 aug 2019

  Ruige boel daar, prachtig! Gaan jullie nog orka’s spotten?

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.