Kanoroutes in de Biesbosch

Kanoroutes in de Biesbosch

Kanoroutes in de Biesbosch kunnen bevaren worden vanaf drie startpunten, waar ook mogelijkheden zijn om kano’s te huren. We beschreven al een ééndaagse kanotocht in de Biesbosch en een meerdaagse kanotocht in de Biesbosch, beide vanaf Jachthaven Oversteeg. Vanaf natuurkampeerterrein de Knotwilg vinden we weer nieuwe kanoroutes in de Biesbosch die via een ander deel van het natuurpark gevaren kunnen worden.

Kanoroutes in het noordwesten van de Biesbosch zijn het best toegankelijk vanaf Jachthaven Oversteeg in Spieringssluis. Terwijl het zuiden en zuidwesten van de Biesbosch beter bereikbaar zijn vanaf de jachthaven in Drimmelen. Daarvandaan blijft het centrale en oostelijke gedeelte van de Biesbosch nog best een eind peddelen. Daarom bekeken we de kanoroutes in de Biesbosch vanaf natuurkampeerterrein de Knotwilg, een camping even ten oosten van Spieringssluis, op de grens van het natuurpark met de Noordwaard Polder.

Bij natuurkampeerterrein de Knotwilg kunnen kano’s gehuurd en te water gelaten worden. Een eigen kano en benodigdheden voor een kanotocht meenemen kan ook, en als je het even vraagt zonder extra kosten te water worden gelaten. Vanaf de Knotwilg vertrek je in een gedeelte van het gebied dat wat minder bekend is. Feitelijk is het gebied ten oosten van de camping geen onderdeel van het natuurpark, maar agrarisch gebied. Toch zijn hier ook hele mooie wateren te vinden en is ook de rest van de Biesbosch vanaf hier bereikbaar.

Meerdaagse kanoroute in de Biesbosch

Het begin van de route vanaf natuurkampeerterrein de Knotwilg laat weinig keuze over, omdat een flink deel van de Biesbosch hier is beschermd en afgezet is met drijvende blokkades. Dat maakt navigeren makkelijk, maar stuurt je helaas wel een heel eind naar het oosten, de Noordwaard Polder in. Deze route was wel een goede kanoroute naar paalkampeerplaats De Bevert, een plek waar je gratis kon kamperen in De Biesbosch. Nu moet je een camping in de Biesbosch zoeken. Je leest daarover meer in ons advies voor een meerdaagse kanoroute in de Biesbosch.

Eéndaagse kanoroute in de Biesbosch

Ben je op zoek naar een kanoroute voor één dag kanoën in de Biesbosch, dan is kanoën bij de Knotwilg ook een optie. Het volgende kleinere rondje van ongeveer 1,5 uur kanoën is ook te maken vanaf het natuurkampeerterrein en ook zeker een aanrader, omdat de Biesbosch het mooist is vanaf het water!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Jacqueline Graat
  14 jun 2021

  Goedemiddag,

  Wij zouden graag 2 daagse kanotochten doen in de Biesbosch met een kampeerovernachting op een doordeweekse dag komende week (in de week van 21 tot 25 juni) voorkeur 22 en 23 juni.

  We horen graag wat de mogelijkheden zijn.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline Graat

   Pim
   15 jun 2021

   Hoi Jacqueline, Voor de kampeerovernachting in de Biesbosch moet je naar een camping. Paalkamperen in de Biesbosch is niet meer mogelijk. Staatsbosbeheer is per juni 2020 gestopt met het aanbieden van de paalkampeerterreinen. Voor een 2-daagse kanotocht met kamperen in de Biesbosch adviseren we het volgende: Kies een vertrekplaats, bijvoorbeeld: Jachthaven van Oversteeg in Werkendam, Watersport Botenverhuur in Drimmelen, Vissershang Horeca & Recreatie in Hank. Kies een camping, bijvoorbeeld: Biesboschhoeve, Natuurkampeerterrein de Knotwilg of Boerderijcamping…

   Lees meer

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.