Kanotocht in Zweden

Kanotocht in Zweden

Voor een kanotocht in Zweden overwegen we plekken door heel het land. We informeren bij commerciële uitbaters van rivieren en speuren de kaart af naar plekjes waar het ons geschikt lijkt voor een mooie kanotocht in Zweden en kiezen uiteindelijk voor Adolfsström. Een anders weinig zeggend gehucht aan het eind van een weg in het noorden van Zweden, op de rand van de wildernis.

De keuze voor Adolfsström baseren we op wat vage online bronnen die ons doen vermoeden dat hier wat te regelen moet zijn. We stoppen bij een camping om dat te bevestigen, maar worden doorverwezen. Engels wordt wat minder makkelijk begrepen dus wat dat betreft lijken we op de goede weg te zitten om een dure commerciële trip te vermijden.

We moeten bij een shop zijn om de trip te regelen. Daar print de eigenaresse een Duitse beschrijving uit van een kanotocht in Zweden, op de Laisälven rivier, met een kano en toebehoren, dat we van haar kunnen huren. Een watertaxi kan ons naar de mond van de rivier aan de andere kant van het meer brengen. Na 3 kilometer wandelen, met alle bepakking, komen we dan bij de kano die daar voor ons klaar ligt.

Kanoen op Laisälven

We peddelen 3 kilometer tot een stroomversnelling waar een blokhutje staat dat open staat voor gebruik door kanoërs en wandelaars. We maken hier dankbaar gebruik van als het weer verslechtert. Een potkachel houdt ons warm tot het weer opklaart. Vanaf deze prachtige plek hebben we mooi uitzicht en zien we een eland!

Blokhut bij Laisälven Eland bij Laisälven

Voorbij de stroomversnelling peddelen we nog eens 5 kilometer stroomopwaarts tot Fjällfors, waar we de kano zouden kunnen laten liggen. Voorbij de watervallen liggen meer kano’s klaar die we mogen gebruiken. We hebben daarvoor alle spullen, inclusief tent, die ons heerlijke muggenvrije nachten geeft. Toch peddelen we de stroom liever af, naar de blokhut, die al een beetje als thuis begint te voelen. Bij een vuur genieten we van een zonsondergang op de laatste avond voor we weer vertrekken naar de beschaving.

Zonsondergang bij Laisälven
Ben je op zoek naar een kanotocht in Zweden, zonder andere toeristen, dan is dit de juiste plek!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.