Kanotocht over de Kagerplassen

Op de eerste winterdag bouwen we onze kano op aan de voet van de toren van de Sint-Bavokerk in Oude Ade. Vanaf hier leidt een route naar de Kagerplassen voor een kanotocht over de Kagerplassen. Een tocht van 14 kilometer door de Hollandse polder vlakbij Leiden.

Het is koud en zonnig, een prachtige dag waarop alles wordt omlijst door een helderblauwe lucht en gras zo groen als.. ja gras. We zijn warm aangekleed om de kou te trotseren en worden op onze gezichten en ruggen lekker warm van het zonnetje. Dat we koude tenen en vingers krijgen nemen we op de koop toe.

De kerk en molen van Oud Ade laten we al achter ons als we de Zomersloot opvaren naar de Koppoel en Kleipoel bij Rijpwetering. Langs Jachthaven “De Ade” over de Ade en door de Boerenbuurt peddelen we naar de plassen, het open water dat bijna spiegelglad voor ons ligt.

Er zijn behoorlijk wat watervogels en er passeren een paar bootjes. Iemand staat vanaf de oever vrolijk naar ons te zwaaien. Verder zijn we alleen. Zo steken we over de plassen Kever, Spijkerboor en Zweiland, waarna we bij Jachthaven “De Kaag” via de Zijp naar het Vennemeer doorsteken om vervolgens via sloten een weg terug te vinden naar Oud Ade. De route staat beschreven in Kanoparadijs Nederland.

Het is krap 3 en een half uur later als we in Oud Ade de kano weer demonteren na de kanotocht over de Kagerplassen. De aluminium buizen maken de vingers nog één keer koud voor we weer op kunnen warmen in de auto op weg naar huis.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.