Kerst en Nieuwjaar in Marokko

geschreven door Pim op

Omdat we tegen het eind van december overvaren naar Marokko, zijn we met Kerst en Nieuwjaar in Marokko. In Spanje laten we de kerstsfeer echter achter ons, want in Marokko worden Kerst en Oud en Nieuw door Islamieten niet gevierd.

De Nederlandse kerstdag komt en wordt voor ons dit jaar niet op de eerste plaats gekenmerkt door gezelligheid met familie, noch door festiviteiten of veel eten. Wat ook niet helpt voor een kerstsfeer is dat het zonnetje ons gevonden heeft en er een zowat zomerse dag van maakt. We lunchen harira-soep in de schaduw en maken plannen voor het nieuwe jaar, waarin we nog meer reizen hopen te maken.

Via WhatsApp hebben we contact met thuis en zien we foto’s van nette neefjes en nichtjes, op hun kerstbest aan tafel voor een mooie maaltijd met familie. Bij een lekker kampvuurtje bellen we naar huis en krijgen zo nog wat extra warmte van thuis. Een beetje van het heerlijke weer en de rust van reizen terug sturen is lastiger, maar gelukkig omvatten de plannen voor het komend jaar ook weer reizen met familie. Daar kunnen we deze dagen extra naar uit kijken!

Ook onze jaarwisseling is hier vrij betekenisloos, want op de Islamitische kalender is er pas 19 augustus weer een jaarwisseling. Het is hier dan ook geen augustus, want de maanden gaan gelijk op met de maan. De maand begint bij een nieuwe maand en komt zo al snel niet meer uit met onze telling van tijd. Elke jaarwisseling valt op de Islamitische kalender daardoor ook ongeveer 11 dagen vroeger.

Natuurlijk wensen we jullie de beste wensen voor 2020! Dat het nieuwe jaar maar mooie reizen mag brengen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Marian
    2 jan 2020

    Gelukkig nieuwjaarrrrr!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.