Komende reisjes

geschreven door Jiska op

Ik schrijf dit blog midden in de Pyreneeën (waarover later natuurlijk meer) met in het vooruitzicht dat we binnenkort naar Bergamo, en even daarna naar Namibië gaan. Een mooi moment om eens te bekijken wat we gaan doen tijdens deze komende reisjes.

Half november vliegen we naar Bergamo om daar een collega van mij op te zoeken. Een mooie gelegenheid om deze Italiaanse stad, dichtbij de bergen, eens te bekijken. We slapen dichtbij het centrum van Bergamo via AirBnb. We weten eigenlijk nog niet zoveel over Bergamo, behalve dat het dichtbij de bergen ligt. Een wandeling de bergen in staat dan ook zeker op het programma. Verder zullen we lekker wat rond slenteren in de stad zelf en op zoek gaan naar fijne horecatentjes waar we kunnen chillen en eten.

Een paar dagen nadat we weer thuis zijn vliegen we voor drie weken naar Namibië. Een reisje dat we er even snel tussendoor piepen. Een mooie kans voor ons om voor het eerst het wildlife in Afrika te gaan spotten. Wat we precies gaan doen staat natuurlijk nog niet helemaal vast, maar een globaal plan hebben we wel.

We vliegen via Frankfurt naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Daar overnachten we de eerste nacht om vervolgens onze huurauto op te halen; een 4×4 met een tent op het dak! Met deze auto zullen we 3 weken rondrijden in noord en midden Namibië. We gaan sowieso naar Etosha national park om daar wildlife te spotten. Iets wat ik al lange tijd wil. Als we naar Etosha rijden, komen we langs Otjiwarongo, waar we waarschijnlijk ook wel stoppen. Verder willen we langs Swakopmund en Sossusvlei rijden. Sossusvlei schijnt enorm mooi te zijn en staat bekend om de hoge rode zandduinen.

Qua accommodatie zullen we vooral basic overnachten. De eerste nacht slapen we wel in een hostel in Windhoek. Voor de rest zullen we voornamelijk kamperen. Het lijkt me super leuk om midden in de natuur op het dak van onze auto te slapen.

Twee mooie bestemmingen in het vooruitzicht! Tips voor Bergamo en Namibië zijn meer dan welkom.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.