Lachen met locals in Azië

geschreven door Pim op

Als westerling, valt het niet altijd mee om echt in contact te komen met de locals in Azië en hun te zien in het dagelijks leven. Vaak bezoek je locals toch in een toeristische context en leven ze dan van de inkomsten die jij oplevert. Toch lukt het soms om een glimp op te vangen van het echte leven en dat is dan altijd een bijzonder en soms lachwekkend moment.

In Kathmandu slenteren we door de stad. We lopen een uur richting Patan Durbar Square, een van de drie Koningspleinen waar vroeger de koningen werden gekroond. Aangekomen blijkt het hier ondanks de afstand tot het stadscentrum niet minder toeristisch. We dwalen wat rond om de entreekosten te vermijden en komen opeens op een plein waarop schoolkinderen op dat moment pauze hebben. Twee jongens spelen pingpong en Jiska doet mee.

In Tibet hebben we Lhasa echt achter ons gelaten als we aankomen bij een molen, waar gerst wordt gemalen. Op het platteland in Tibet wordt ontzettend veel gerst verbouwd door de inwoners van het land. Het is hard werken, voorovergebukt in de felle zon op grote hoogte. Bij de molen kunnen we gerstbier proeven en gepofte gerst eten. Jiska heeft de lens stiekem op de mensen gericht die in het veld hard aan het werk zijn, maar dat hebben ze feilloos in de gaten!

In Maleisië leven we drie dagen mee met de locals in een longhouse in de jungle ten Zuid-Oosten van Kuching. Het is een tour, maar we slapen thuis bij de mensen van de Iban stam. ‘s Avonds zitten we met z’n allen bij elkaar om welkom te worden geheten, cadeautjes uit te wisselen en te proosten op onze komst. Dat doen we met een eigen gebrouwen rijstwhiskey en veel plezier!

In Vietnam huren we een scooter en rijden we weg van Hanoi, het platteland op van Noord-Vietnam. Al snel zijn er weinig toeristische faciliteiten te bekennen. We worden des te hartelijker behandeld door de locals, die ons zwaaiend en lachend passeren op de fiets. ‘s Avonds moeten we toch op zoek naar een hotel en omdat we weinig keus hebben wordt dat het eerste hotel dat we kunnen vinden. We begrijpen de hotel eigenaar niet die uitlegt dat de kamer per uur verhuurd wordt, terwijl wij een hele nacht willen blijven. Als tot ons doordringt dat we een kamer hebben in een sekshotel, kunnen we er hartelijk om lachen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.