Lente in Mongolië

Onze trip door een deel van Mongolië deden wij in mei en begin juni. Een mooie gelegenheid om het mooiste van de lente in Mongolië mee te maken en op te schrijven.

Wanneer we op de eerste dag van onze roadtrip aankomen in een ger waar een Kazachstaanse familie woont, ervaren we gelijk een stukje van de lente in Mongolië. Naast de ger staat een houten stal waar we lieve jonge geitjes aan treffen. In de ochtend loopt het jonge vee met hun ouders mee en in de middag staan ze in de stal. Zo zien we drie weken lang volop enorme kuddes met jong vee.

Bij de volgende familie waar we ‘s avonds dineren, krijgen we noodles met groenten en gedroogd vlees. Gedroogd vlees krijgen we tijdens onze trip vaker voorgeschoteld. De dieren zijn in de herfst geslacht, zodat er nog genoeg vlees aan de dieren zit. Door de strenge winters vermageren de dieren namelijk. Het vlees van de geslachte dieren wordt door de winter heen buiten bevroren en tijdens het ontdooien aan de lucht gedroogd zodat het lange tijd te bewaren is. Tijdens de lente in Mongolië wordt er dus vooral gedroogd vlees gegeten, zodat het jonge vee in de lente goed kan groeien bij hun ouders.

Onderweg komen we verschillende bloeiende bloemen tegen. Vanuit de auto hebben we mooi uitzicht op stukken paarse vlaktes die vol staan met kleine laag groeiende bloemen. Tijdens een wandeling op de eerste dag van onze trip zien we een soort edelweiss groeien. Een weekje later lopen we door het 8 meren gebied en slapen we naast een bevroren meer. Tijdens de wandeling komen we verschillende bloemen tegen en wanneer we naast het bevroren meer wakker worden en onze draagpaarden lekker staan te grazen, valt het ineens op hoeveel bloemetjes in bloei staan en hoe mooi de heuvel waar we naast hebben geslapen eruit ziet.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.