Leuke uitstapjes bij Brig

We verkennen Zwitserland en vinden leuke uitstapjes bij Brig, een stad die centraal ligt tussen een heel aantal leuke dingen om te doen in Zwitserland. Met deze activiteiten in omgeving van Brig hoef je je niet te vervelen. Voor de zomer zetten we deze leuke uitstapjes bij Brig op een rij.

Overnachten in Saas-Grund

We kiezen Saas-Grund als verblijfplaats, op een half uurtje rijden van Brig en ook bereikbaar per bus. Het dorp barst van de hotels, maar is vlak voor de zomer nagenoeg verlaten en heel betaalbaar. Het geeft een indruk van het leven in de Alpen buiten de toeristenseizoenen.

Kabelbaan bij de Matterhorn

Uitstapjes bij Brig: Kabelbaan bij Matterhorn

Symbool voor Zwitserland staat één van ‘s werelds bekendste bergen: Matterhorn. Treinen rijden tot Zermatt, het autovrije dorp aan de voet van de berg. Verschillende kabelbanen leiden omhoog, naar punten die uitkijken op Matterhorn. Daar zit een prijskaartje aan, waarvoor je een mooie rit en een mooi uitzicht terugkrijgt.

Hängebrücke bij Binntal Park

Uitstapjes bij Brig: Hängebrücke bij Binntal Park

De hangbrug bij Binntal Park komen we bij toeval tegen op weg naar de Furkapas. Hier kruisen wandelpaden de autoweg, na de rivier te overbruggen met deze nieuwe hangbrug. Het is leuk om over te steken, met mooi uitzicht. In het Binntal Park aan de overzijde vind je een paar restaurantjes in een idyllische alpenweide.

Mooie wegen in Zwitserland

Uitstapjes bij Brig: Furkapas

Je hart ophalen in haarspeldbochten, daar zijn de Zwitserse Alpen voor de doorgewinterde roadtripper bij uitstek geschikt voor. Een leuk uitstapje bij Brig is daarom een roadtrip. De meeste bergpassen zijn sneeuwvrij en geopend vanaf juni. Een aanrader is de Furkapas, naast de Grimselpas, de Oberalppas en de Sustenpas.

Treinen in Zwitserland

Geen zin om lang met de auto te rijden? Dan is de trein een mooi alternatief. Rijdend door de bergen is de trein eigenlijk op elk traject een mooi uitstapje bij Brig. Met de autotrein van Realp naar Oberwald maak je een bijzonder uitstapje; je parkeert je auto op een trein en rijdt daarmee in slechts een kwartier dwars door de berg onder de Furkapas door. Dat geeft zeker 30 minuten tijdswinst voor maar 30 euro én een mooi uitstapje.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.