Tips voor goede lichtgewicht kampeerspullen

Lichtgewicht kampeerspullen: Hilleberg Nallo 3GT

geschreven door Pim op

Met lichtgewicht kampeerspullen zijn we er talloze keren op uit geweest. Na jaren kamperen hebben we inmiddels een fijne samenstelling van lichtgewicht kampeerspullen gevonden. Over de jaren hebben we telkens wat bijgekocht of -gekregen tot een combinatie waarmee we in verschillende landen, seizoenen en weersomstandigheden comfortabel kunnen kamperen. Daar hebben we de laatste tijd alweer goed gebruik van gemaakt! We geven een overzicht van onze lichtgewicht kampeerspullen.

Lichtgewicht kampeerspullen van topmerken

We verwijzen in dit blog telkens door naar de webwinkel van Bever. Voor lichtgewicht kampeerspullen zijn we inmiddels vaste klanten van Bever. De kwaliteit die we zoeken is hier te vinden, in combinatie met de service die we zoeken bij zulke dure aankopen. Het loont wel om ook de kortingen tot wel 70% op topmerken bij Bever.nl in de gaten te houden voor deze en soortgelijke producten.

Lichtgewicht tent

De tent is het belangrijkste onderdeel van een set van lichtgewicht kampeerspullen. Het aanbod van goede tenten lijkt jarenlang ongeveer gelijk te blijven. Kwaliteit is schijnbaar niet erg modegevoelig. Daarom hielden we de kortingen in de gaten en kochten onze tent in de aanbieding. Dat scheelt op zo’n aankoop al snel een hoop geld. We kochten de Hilleberg Nallo 3GT, een lichtgewicht trekkerstent. De tent van ongeveer 3 kilo is geschikt voor vier seizoenen, met de nodige accessoires. Voor herfstachtig weer in Nederland kochten we de ‘footprint’, een grondzeil op maat, waarop we in de voortent ook een droge ondergrond hebben. De tent kost zonder korting €1.089,95. Op dit moment zijn de tenten in de aanbieding bij Bever. De footprint kost €139,95.

Lichtgewicht warme slaapzakken

Om in vier seizoenen te kunnen kamperen, moeten we ook koude nachten door kunnen komen. En hoewel een kleine tent snel opwarmt, blijft het nooit de hele nacht veel warmer dan buiten. Om te voorkomen dat we op het koudst van de nacht wakker worden, investeerden we in slaapzakken met dons. We vergeleken verschillende slaapzakken bij Bever en zagen al snel dat we het zo gek konden maken als we wilden. De lichtgewicht warme slaapzakken die we kozen: twee Yeti VIB 400 slaapzakken. Mummieslaapzakken geschikt voor temperaturen tot -3ºC. De linkeruitvoering kan worden aangeritst aan een rechter. Ze wegen elk maar 830g, maar er hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Ze kosten zonder korting €449,95 per stuk.

Lichtgewicht slaapmat

Al jaren gebruikten we dunne lichtgewicht slaapmatjes van Therm-a-rest. Ze waren betaalbaar, licht en klein. Zo konden ze bijvoorbeeld makkelijk mee om te kamperen in Canada. Echter, uiteindelijk schoten ze voor ons wat tekort in comfort. Sinds kort slapen we daarom op een lichtgewicht slaapmat van Exped. Na de verschillende matten te vergelijken kwamen we tot de conclusie dat we met de Exped SynMat Duo LW slaapmat in één keer een mat voor ons beiden kochten die lichter is dan de twee oude matjes en bovendien een stuk meer comfort biedt. De mat past precies in onze tent en bedekt dan bijna de hele binnentent. Met 7 centimeter dikte is de mat zachter en warmer, waarmee we het comfort hebben wat we zochten. Een handige bijgeleverde opblaaszak maakt het makkelijk om de mat te vullen met lucht. De mat van 1,8 kilo kost €269,95.

Lichtgewicht kookbrander

Echt warm blijf je het best met een volle maag. Al jaren gebruikten we voor koken op de camping een eenvoudig pitje van Campingaz. Daar schroefden we de populaire blauwe gasflesjes onder. In het buitenland was het soms even zoeken naar zulke flesjes. In Canada waren ze niet te krijgen. Een lichtgewicht multifuelbrander biedt een betere oplossing voor ons, omdat deze kan werken op gewone benzine of spiritus. Dat maakt bijvullen een stuk eenvoudiger. De bediening en het onderhoud vraagt wel wat meer aandacht. De Whisperlite International brander weegt 309g en kost €119,95. Een brandstoffles van 0,59L (middelmaat) kost €20,95. Gevuld met benzine kunnen we 3 à 4 dagen koken.

Lichtgewicht kampeerstoelen

 We bezuinigden lang op eigen stoelen, omwille van het gewicht en de omvang bij het vervoeren. Op veel campings treffen we picknicktafels aan, waardoor we ze niet echt hoefden te missen. Toch hebben we gemerkt dat zo’n faciliteit maar één keer hoeft te ontbreken. Dan worden we er weer aan herinnerd hoe fijn het is om comfortabel te kunnen zitten op de kampeerplaats. Daarom kochten we onlangs een paar lichtgewicht kampeerstoelen. Na even proberen, in de winkel van Bever, viel onze keuze op de Helinox Chair Zero. Lichtgewicht kampeerstoelen van elk 490g die ook goed klein te maken zijn, voor €119,95 per stuk.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Floor
    16 apr 2018

    Handig!!!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.