Onderweg hebben we heerlijke gerechten en snacks gegeten. Terug in Nederland hebben we een toko in het centrum van Den Haag gevonden en zijn we lekker aan het experimenteren met kruiden en andere ingrediënten uit het buitenland.In Zuid Oost Azië hebben we vaak genoten van heerlijke loempia’s. De ene keer gevuld met kip. De andere keer gevuld met groenten of noodles. Tijdens de kookcursus in Chiang Mai leerden we ze te maken en kregen we het recept mee. Wil je zelf een keer loempia’s maken? Volg onderstaand recept en je kunt heerlijk genieten van een Aziatisch gerecht in Nederland.
Ingrediënten voor 10 loempia’s:
– 75 gram glasnoodles, snijd in stukken van 6 cm
– 75 gram blokjes tofu,
– 50 gram taugé
– 3 tenen knoflook fijngesneden
– 5 eetlepels olijfolie
– 2,5 eetlepel oestersaus
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels water
– 10 blaadjes rijstpapier
Bereidingswijze
1. Bak de knoflook 2 minuten. Voeg daarna de tofu toe en bak dit samen 2 minuten.
2. Voeg het water, de oestersaus, sojasaus en suiker toe en roer dit goed.
3. Voeg de groent en de glasnoodles toe en roer goed totdat alles goed is gebakken.
4. Dompel het rijstpapier onder in water en wacht even totdat het papier goed te rollen is.
5. Vul elk rijstpapier aan 1 kant met ongeveer 1 eetlepel van de vulling.
6. Rol het rijstpapier tot de helft goed strak op (zorg ervoor dat er geen lucht in de loempia zit, dus echt goed strak)
7. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op.
8. Frituur de loempia’s in een wok totdat ze goudbruin zijn.
9. Eet de loempia’s met wat chillisaus. Eet smakelijk!
Het rijstpapier op het filmpje is anders dan in het recept, maar als je de stappen van het recept volgt, komt het vast helemaal goed!
Blijf op de hoogte!
Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten