Malariagebieden Zuid-Oost Azië en malaria in Azië

geschreven door Pim op

Malaria in Azië is nog steeds een probleem. Het overzicht malariagebieden Zuid-Oost Azië geeft beeld van het risico op het oplopen van malaria. In malariagebieden in Zuid-Oost Azië is het opletten op deze ziekte. In welke gebieden en wat je kan en moet doen om malaria te voorkomen zie je hier.

Gedurende een groot deel van onze reis slikten wij het medicijn Lariam. Dit is een medicijn tegen malaria om te slikken. Je slikt Lariam eens per week. Lariam kent verschillende bijwerkingen. Er zijn alternatieven voor Lariam met minder bijwerkingen die je dan frequenter moet slikken. Onze ervaringen met Lariam zijn goed. In malariagebieden gebruikten we bovendien preventief onze klamboe en anti-muggen crème met deet.

Malaria Azië

Of preventieve maatregelen ook kunnen volstaan tegen malaria in Azië, verschilt per gebied en hangt ook samen met de reisduur. De adviezen per reis kunnen daarom verschillen. Daarom is het slim om informatie in te winnen bij de GGD of SGZ. Zij kunnen je adviseren welke maatregelen je kan overwegen tegen malaria in Azië. Daarbij kan rekening worden gehouden met de reis die jij maakt, afhankelijk van de gebieden die je aandoet. Onderstaande kaarten geven je een beeld van de malariagebieden in Azië en malariagebieden in Zuid-Oost Azië.

Malariagebieden Zuid-Oost Azië

Er zijn verschillende malariagebieden in Azië. Er zijn gele malariagebieden waarvoor alleen anti-muggenmaatregelen worden aanbevolen, zoals het gebruik van een klamboe en deet. Je vindt zulke malariagebieden in China, malariagebieden in India, malariagebieden in Vietnam en malariagebieden in Thailand  We kozen alleen voor gebruik van Lariam in (blauwe) malariagebieden in Nepal en (groene) malariagebieden in Vietnam, malariagebieden in Cambodja, (roze) malariagebieden in Laos en (gele) malariagebieden in Thailand.

Let op: Deze kaarten over malaria in Azië hebben we ontvangen via SGZ op 17 januari 2013. We bevelen aan om malariapreventie te baseren op actueel professioneel advies van bijvoorbeeld SGZ of GGD.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.