Medereizigers reizen in Marokko

geschreven door Pim op

Wij, Lars, Dasja & Ninja (hond), reizen in onze camper over de wereld. Al ruim 500 dagen wonen, werken en reizen we door Europa. Met ongeveer 40.000 kilometer op de teller werd het tijd voor een ander continent; Afrika. We reizen in Marokko en trekken daar drie maanden rond als hedendaagse nomaden, voordat Europa weer verder verkend gaat worden.

In totaal staat onze teller op 60.000 kilometer, verspreid over drie continenten. Eerder reden we namelijk zes maanden lang kriskras door Nieuw-Zeeland. Dit was nadat we op de backpacker manier door Thailand en Australië waren gereisd, met onze rugzak en het openbaar vervoer. Met de aankoop van een krakkemikkig busje, dat we verbouwde tot de “New-Zealand Experience”, begon de volgende droom al vorm te krijgen: vanuit Nederland met een camper de wereld over.

Na onze studies te hebben afgerond zijn we in 2015 vertrokken, voor onbepaalde tijd. Sindsdien hebben we rondgetrokken door Frankrijk, Spanje, Portugal (waar we Ninja adopteerden), Faeröer eilanden, IJsland, Italië en nu dus Marokko. Nog niet zo heel veel landen, wij nemen namelijk graag de tijd om een land goed te leren kennen: slow travel is ons motto. En we hebben nog genoeg tijd om de rest te ontdekken.

Het geluk wou dat we tijdens onze voorbereiding werden gevraagd om wat freelance werk op te pakken. Het eigen bedrijfje dat we hebben opgezet hebben we onderweg kunnen uitbreiden. Toen we na acht maanden terug in Nederland kwamen hadden we nog steeds een buffer die toeliet om een jaar op de weg te blijven. Cool toch? Dat was zo totdat we naar IJsland gingen. Sindsdien is onze buffer minder groot, maar de ervaring des te groter. We spelen op dit moment ongeveer break-even. Zolang we dit volhouden blijven wij nog wel even reizen!

Besparen doen we vooral door wildkamperen.. In Europa is dit prima te doen. In Marokko wordt wildkamperen vooral langs de kust moeilijk gemaakt. We hebben de gekste dingen al gezien, van geblokkeerde wegen tot weg worden gestuurd omdat er een terroristische dreiging zou zijn. Yeah right.. Hierdoor geven we in Marokko meer uit aan overnachtingen dan we in Europa doen, maar gelukkig maakt de goedkope dieselprijs veel goed. We hopen dat we makkelijker kunnen wildkamperen in het binnenland van Marokko. Wij kunnen niet wachten om in het pikkedonker helemaal alleen naar de sterrenhemel te turen..

Lars en Dasja bloggen op reizenin.net. Een blog dat barst van handige en leuke reisinformatie!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.