Medicijnen mee op wereldreis

Een jaar voordat we op reis gingen, vroeg ik mijn arts of we misschien wat medicijnen konden afbouwen, zodat ik niet zoveel pillendoosjes mee hoefde te nemen op reis. Haar antwoord was nee, dus moest ik gaan bedenken hoe ik voor een jaar lang medicijnen mee kon nemen. Lees in dit blog hoe ik dat heb gedaan.

Het begint bij de apotheek. Ik kan voor 3 maanden medicijnen mee krijgen en moet toestemming aan de zorgverzekeraar vragen om medicijnen te krijgen voor de anderer 9 maanden. Anders moet ik die zelf betalen. Na een brief te hebben gestuurd naar DSW, geven ze mij toestemming om voor een jaar medicijnen op te halen bij de apotheek. Met een grote tas vol met pillen stap ik op de fiets naar huis.

Nu eens kijken hoeveel doosjes er in mijn handbagage passen. Het is niet aan te raden ze in mijn backpack te doen, omdat het kan vriezen in het bagageruim. Naast wat schoonondergoed passen er 20 doosjes medicijnen in mijn tas. Dat is genoeg voor 5 maanden. Best lang, maar niet lang genoeg! Wat moet ik met de rest doen? We zien wel. Eerst maar eens vertrekken.

De douaniers op Schiphol (en in Beijing, Hanoi, etc.) kijken niet raar op van een tas voll met pillen. Ik kan gewoon doorlopen zonder mijn medicijnpaspoort te hoeven laten zien. Dat brengt me op een idee: plan B!

In november komen Bram & Femmy ons opzoeken en ik vraag hen wat doosjes mee te nemen. Ook mijn ouders nemen in januari weer een nieuwe lichting mee, zonder enige problemen. Ik kan weer even vooruit. Eind februari tel ik uit dat ik nog 10 weken vooruit kan met de doosjes die ik nu heb en we zijn nog niet van plan om naar huis te komen. Gelukkig is plan C al in uitvoering.

Ik heb mijn ouders de achtergebleven doosjes laten opsturen naar Nieuw Zeeland. Een westers land, de postbezorging lijkt me daar betrouwbaarder dan in Azie. Bij aankomst in het postkantoor in Christchurch verwacht ik een pakketje poste restante op te halen. Helaas krijg ik alleen maar een brief van Medsafe waarin staat dat mijn pillen worden vastgehouden totdat zij een recept van een Nieuw Zeelandse dokter hebben ontvangen. Medsafe bewaart mijn pillen maximaal een maand en gooit ze daarna weg. Aangezien ze in januari al zijn aangekomen, hebben we precies 1 dag om dit te regelen dus we mailen eerst om uitstel te vragen. Dat lukt, ze worden nu bewaard tot 15 maart. We bezoeken een Nieuw Zeelandse dokter en krijgen een recept mee. Deze doen we gelijk op de bus naar Medsafe. Na vier dagen krijgen we een email met daarin het goede nieuws dat het recept is aangekomen bij Medsafe. Mijn pillen worden weer vrijgegeven en worden weer aan het postbedrijf gegeven. Een pakketje doet er ongeveer 3 dagen over van Auckland naar Christchurch dus we vermaken ons nog even rondom Christchurch.

Na het weekend rijden we voor de 3e keer naar Christchurch om dan nu wel met een pakketje bij het postkantoor weg te lopen. Alle plannen zijn geslaagd, dus wij kunnen nog even doorgenieten van de mooie wereld!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Karin
    8 mrt 2014

    Haha goed geregeld zeg zo!! kun je er weer een tijdje tegenaan:)

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.