Meerdaagse kanotocht in de Biesbosch

Kanoroute voor 1 dag kanoën in De Biesbosch

Voor een meerdaagse kanotocht in de Biesbosch is het, sinds het sluiten van de paalkampeerterreinen in de Biesbosch, noodzakelijk om een camping te vinden. Daarbij moet dan een route gezocht worden die het haalbaar maakt van een eventuele plaats voor kanoverhuur of een ander vertrekpunt met een eigen kano. Gelukkig zijn daarvoor volop mogelijkheden, aan alle kanten van de Biesbosch.

Vertrekpunt voor meerdaagse kanotocht in de Biesbosch

Drie plaatsen, gelegen rondom de Biesbosch, kunnen fungeren als een goed vertrekpunt voor een meerdaagse kanotocht in de Biesbosch. Dat zijn Jachthaven van Oversteeg in Werkendam, Watersport Botenverhuur in Drimmelen en Vissershang Horeca & Recreatie in Hank. Al deze bedrijven verhuren kano’s voor gebruik in de Biesbosch. Een Canadese kano is voor een meerdaagse tocht het meest geschikt, omdat je daarin makkelijk bagage kan meenemen.

Kamperen in de Biesbosch

Kamperen in de Biesbosch kan alleen op campings, niet langer op paalkampeerterreinen. Er zijn gelukkig meerdere mooie mogelijkheden, die elk in te passen zijn in een plan voor een meerdaagse kanotocht in de Biesbosch met één van de genoemde vertrekpunten. We noemen De Biesboschhoeve op eiland ‘De Vischplaat’, Natuurkampeerterrein De Knotwilg en Boerderijcamping Van Bergeijk. Het is waarschijnlijk het handigst om een kampeerplaats juist op voldoende afstand van het vertrekpunt te kiezen om een meerdaagse tocht leuk te maken.

Route voor meerdaagse kanotocht in de Biesbosch

Tussen vertrekpunt en camping kunnen routes worden gepland. Leuk is natuurlijk om een rondtocht te plannen. Goede kaarten kunnen daarbij helpen en Google Maps, zelfs met satelliet-weergave, schiet daarbij snel tekort. De verhuurlocaties bieden meestal duidelijke kaarten bij de verhuur van een kano. Deze kaarten zijn ook online te vinden en handig om vooraf je route mee te plannen. Bekijk bijvoorbeeld deze kanokaart voor de Biesbosch. Zie ook de pagina met overnachtingsplaatsen in de Biesbosch.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Marjolein Zegwaard
  20 apr 2023

  Hoi, leuk artikel!
  De link naar de kanokaart en de kaart met overnachtingsplaatsen werken niet… misschien ligt het aan mij hoor, zou je die naar mij willen mailen? Dank alvast!

   Pim
   20 apr 2023

   Hi Marjolein, bedankt voor je opmerking. Ik heb de links bijgewerkt! Mooie tocht gewenst 🙂

  Marjolein
  20 apr 2023

  Dank je wel!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.